Time-out
Što povezuje gitaru, klavijature i bubnjeve? Jasno, košarka!

Što povezuje gitaru, klavijature i bubnjeve? Jasno, košarka!

Autor: Paulo Sarić

Kao predah od uživanja u njihovim izvedbama na terenu, uživajte u njihovoj glazbi.

Da su talentirani košarkaši zna se odavno. No, trojica košarkaških reprezentativaca Hrvatske, Slovenije i Srbije – Roko Leni Ukić, Erazem Lorbek i Stefan Jović ujedno su i glazbenici.

Kapetan hrvatske reprezentacije, opće je poznata stvar, obožava svirati bubnjeve. Ljubav je to koju je naslijedio od oca koji je bio bubnjar „… ajmo svi… Daleke obale!“. Zoran Ukić je punih 12 godina svirao u kultnom bendu čiji se hitovi i dan danas pjevaju, a zbog kojih je Marijan Ban, skupa s dalmatinskom mladeži, popio litre i litre… khm… vode.


No, ono što je kod nas manje poznato je da nam i susjedne države imaju glazbenike u svojim košarkaškim reprezentacijama. Slovenac Erazem Lorbek od djetinjstva svira klavir. Također obiteljska karakteristika pošto mu svi članovi familije dijele ljubav prema klaviru i klasičnoj glazbi. Premda sam priznaje da mu brat Domen svira puno bolje od njega i veteran u slovenskim redovima je tijekom ovoljetnih priprema pokazao da još uvijek nije u potpunosti zahrđao.


Nakon što imamo bubnjeve i klavijature fali nam jedino gitara. A tu u priču ulazi razigravač srbijanske reprezentacije Stefan Jović. Novi igrač Bayerna iz Münchena poznat je po svojoj ljubavi prema glazbi i sviranju gitare. Neizostavne su scene s klupskih proslava u kojima Jović uzme omiljeni instrument u ruke i odsvira pokoju pjesmu. Najčešće Mornara od YU grupe. Iako na repertoaru ima i brojne druge.


Sigurni smo da bi bili dobar trio. Ne samo u basketu 3 na 3 gdje bi imali jako dobru posloženu ekipu s dva haklera i jednim visokim igračem koji može zabiti tricu, već i u glazbi.

Još samo da nabave pjevača…