Europa i Svijet
Hrvatska
Bolest shrvala trenera Rimca, ozljede centarsku liniju

Bolest shrvala trenera Rimca, ozljede centarsku liniju

Autor: KK Cedevita

Momčad će s klupe voditi pomoćni trener Teo Čižmić.

U srijedu u 18 sati po hrvatskom vremenu Cedevita će u sklopu drugog kola H skupine Top 16 faze 7Days Eurokupa gostovati u St. Petersburgu kod Zenita. Momčad će u toj utakmici voditi Teo Čizmić, asistent glavnog trenera Slavena Rimca koji će utakmicu propustiti zbog lakše upale pluća. Od igrača neće biti ozlijeđenih centara Marka Banića i Karla Žganeca. Još su neki igrači bolesni, no u planu je da svi krenu na put za Rusiju.

U prvom kolu Top 16 faze Cedevita je kod kuće poražena od MoraBanc Andorre 87-81. Zagrepčani su u toj utakmici na početku četvrte četvrtine bili na minus 17 i onda su uspjeli izjednačiti, da bi naposljetku poraz upisali zbog grešaka u zadnjoj minuti.

Zenit je pak gostovao kod Uniksa, gdje je tijesno poražen 68-67.

- Bit će to teško gostovanje. No, svaku utakmicu hoćeš dobiti, a kako ćemo izaći na kraju ćemo tek vidjeti. Vidjet ćemo još i koliko će nas ići i tko će ići. Imamo nekih zdravstvenih problema, no tko će biti tu dat će 100% pa ćemo vidjeti kako bude - izjavio je Čizmić.

Unatoč problemima, Čizmić se ne predaje prije početka.

- Pokazali smo da možemo i u nekim problemima. Protiv Mege smo i sa svim problemima bili dobri veći dio utakmice, iako smo imali četvoricu bolesnih i Riki je bio bolestan. Rusi su jaki. Imaju dobru kvalitetu, a još ćemo izgubiti i cijeli dan na put tamo i nazad, no to je sve normalno.

 S obzirom na manjak igrača pod košem, u zadnje je vrijeme pod velikim opterećenjem krilni centar Elgin Cook.

 - Sve počinje od treninga. Nastavit ćemo napredovati svaki dan kako bi navijačima pokazali koliko možemo biti dobra momčad. Put do St. Petersburga je dug i naporan, no mi smo profesionalci i znamo što trebamo učiniti da bi pobijedili tu momčad. Zenit je sjajna momčad, no mi smo spremni za izazov - rekao je Cook.

Na put za Rusiju stručni stožer i Uprava Cedevite krenuli u utorak ujutro letom preko Amsterdama, a igrači letom preko Münchena.