Hrvatska
Stoja dobro stoji, Turić najbolji strijelac

Stoja dobro stoji, Turić najbolji strijelac

Kadeti Stoje u jakoj konkurenciji osvojili turnir na Stoji.

Proteklog vikenda na Stoji se održao međunarodni košarkaški turnir za kadete rođene 2003. i mlađe. Uz domaćina na turniru su još sudjelovali Alma Academy Trieste i FSV iz Rijeke.

Turnir je započeo utakmicom između Stoje i Alme. Tršćani su parirali domaćinima do poluvremena, a nakon toga je Stoja preuzela stvari u svoje ruke i treću četvrtinu dobila sa rezultatom 27:15. U zadnjoj četvrtini domaći košarkaši povećavali su ostvarenu prednost i utakmicu su mirno priveli kraju rezultatom 100:80. U drugoj utakmici talijanski košarkaši su čvršće zaigrali i iznenadili favorizirane Riječane. U prve tri trećine napravili su prednost od 20-tak koševa razlike i takav omjer su održavali do kraja utakmice. U zadnjoj utakmici dana susreli su se domaćini i FSV koji je ove godine ujedinio sve riječke klubove (FSV, Kvarner i Ri-Basket) te će tako nastupati i u nadolazećoj međužupanijskoj ligi. I ova utakmica imala je sličan scenarij kao i prva pa se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću domaćina 48:47. Treća četvrtina se opet pokazala ključnom gdje se Stoja odvaja na plus 10 koševa pa utakmica završava rezultatom 108:87.

Ovaj turnir je bio prilika za uigravanje trenutno najboljih momčadi istarsko-primorskog trokuta čija prvenstva počinju za 10-tak dana. Moramo napomenuti i to da je ekipa FSV-a igrala bez trojice igrača koji će sigurno pojačati postojeću momčad u nadolazećim utakmicama.

Turnir je kao i svaki do sada bio sjajno organiziran, a više od rezultata bilo je bitnije međusobno druženje ekipa i publike na tribinama koja je uživala u kvalitetnim kadetskim utakmicama.

Najboljim igračem i strijelcem (41 koš) turnira proglašen je Pavao Turić iz KK Stoja.

Poredak:

  • KK Stoja
  • Alma Academy Trieste
  • KK FSV
Tagovi