Hrvatska
Stoja 'mala' dvije bronce dala

Stoja 'mala' dvije bronce dala

Autor: Branko Tabak

Drama u borbi za treće mejsto u kategoriji dječaka.

KK Stoja iz Pule na završnici PH za mlađe kategorije osvojila je dvije brončane medalje. Nakon pretkadeta, broncom su se okitili i dječaci (U13), koji su u borbi za treće mjesto bili bolji od Vrijednosnica Osijek  70-67.

U dramatičnoj završnici Stoja je sebi dopustila luksuz od čak šest promašenih slobodnih bacanja, a ipak slavila. Osijek je vodio 60-54, 62-58, a na 65 sekundi prije kraja 67-66.  Noel Mardešić dovodi tada Stoju u vodstvo 67-68, a nakon osvojene lopte Vito Mlatac s linije slobodnih bacanja stavlja točku na i (67-70). 

Obje momčadi u završnih pedesetak sekundi nisu zabile, Stoja je promašila 6 slobodnih bacanja, a Luka Špika (Vrijednosnice Osijek) otvoren šut za tri poena i izjednačenje šest sekundi prije kraja.

Vito Maltac je za Stoju zabio 25 poena uz 9 skokova, Roko Cetina je postigao 19 poena, a ogromne zasluge za pobjedu pripadu dvoju Noel Mardešić (12 poena, 12 skokova) i Petar Ivančić (8 poena, 15 skokova).

U redovima Vrijednosnica dominirao je Filip Stojčić s 21 poenom i 15 skokova, a vrlo dobar je bio  i Denis Špika s 18 poena i 7 skokova.