Hrvatska
Stojko Vranković o Mršiću: Ovakav razvoj situacije ponešto odstupa od naših prvobitnih planova

Stojko Vranković o Mršiću: Ovakav razvoj situacije ponešto odstupa od naših prvobitnih planova

Bit ćemo u dnevnoj komunikaciji s izbornikom.

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske imat će odsada još jednu ulogu - u četvrtak, 25. lipnja i službeno je objavljeno kako sjeda na klupu Košarkaškog kluba „Zadar“.Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, g. Stojko Vranković je povodom ovog imenovanja izborniku zaželio sreću u zadarskim izazovima te izjavio:

„Naša je reprezentacija na početku novog ciklusa službenih utakmica, kvalifikacija za Europsko prvenstvo, uzela zaista dobar zalet. Rad, ali i atmosfera u ekipi, su na zavidnom nivou, kako među igračima, članovima stručnog stožera, tako i u odnosima na relaciji igrači – stručni stožer. Stvorili smo jednu uistinu pozitivnu priču s izbornikom profesionalcem koji je cijele godine bio na raspolaganju.

No, pandemija koronavirusa zaustavila je svijet, zaustavila je i košarku i akcije koje smo planirali ovog ljeta morale su biti otkazane. Istovremeno, izbornik Veljko Mršić dobio je nekoliko ponuda te na kraju prihvatio ponudu KK Zadra kako bi ostao što povezaniji s hrvatskom košarkom i igračima. Ovakav razvoj situacije ponešto odstupa od naših prvobitnih planova, no razumijem želju izbornika kojem je u izostanku reprezentativnih akcija potreban kontinuitet rada i smatram da mu treba izaći u susret. Dvostruka uloga izbornika i klupskog trenera za Veljka je sada jedino moguće rješenje, a kako bi se nastavio uspješan projekt reprezentacije, mi ćemo sigurno budno pratiti situaciju i biti u dnevnoj komunikaciji s izbornikom.“