Europa i Svijet
Regija
Stotka FMP-a na otvaranju drugog kola

Stotka FMP-a na otvaranju drugog kola

Autor: Paulo Sarić

Utakmica je prelomljena u posljednjoj četvrtini.

Beogradski je FMP u prvom susretu drugog kola Jadranske lige na domaćem terenu bez ikakvih poteškoća svladao MZT rezultatom 100-72.

Makedonci su pružali dobar otpor prvih deset minuta, no tada domaćin radi seriju 12-3 i odvaja se na prvu osjetniju prednost. Ipak, skopski se sastav konsolidirao te se sve do poluvremena držao na dohvatljivom zaostatku, pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 51-44. FMP se već u svom prvom napadu u trećoj četvrtini odvojio na dvoznamenkastu prednost zahvaljujući trici Radanova. Lalić i Trajkovski su držali svoju momčad u priključku narednih nekoliko minuta, no nisu uspijevali učiniti dvoboj zanimljivim. Još je u 32. minuti na semaforu stajalo dostižnih 74-66, no u idućih osam minuta gosti su zabili tek dva poena, dok je FMP u istom razdoblju ubacio 24. U tim se trenucima posebno istaknuo novopridošli Michael Ojo koji je susret završio sa stopostotnim učinkom iz igre. Rezultat je zaokružio mladi Uskoković stotim košem FMP-a šest sekundi prije kraja.

Između petorice dvoznamenkastih u redovima beogradskog sastava najviše je zabio Bursać, 17, dok je Nenadić dodao 16 poena. Uz njih i već spomenutog Ojoa, treba istaknuti i iskusnog Filipa Čovića koji je davao ton napadima domaće momčadi podijelivši čak 12 asistencija. Bolji od ostalih u redovima skopskog sastava bio je Garcia koji je ubacio 16 koševa, uz to podijelivši četiri asistencije.