Hrvatska
Streetball u Splitu: Isti turnir, nova lokacija

Streetball u Splitu: Isti turnir, nova lokacija

Autor: V.T.

4. Streetball tour Split dolazi na Visoku.

Sportski centar Brda i Krempijevo igralište na Splitu 3 bili su domaćini prijašnjih izdanja poznatog Splitskog turnira ulične košarke 'Streetball Tour Split', a organizatori su ove godine 'pikirali' novoobnovljeno košarkaško igralište na Visokoj kao najbolji izbor za lokaciju 4. izdanja turnira.

Nakon godinu dana stanke zbog epidemije COVID-19, Streetball Tour Split nastavlja sa svojom sportskom pričom. Po običaju se nastavlja sa 'turom' po Splitu, pa ove godine opet imamo novu lokaciju - novoobnovljeni košarkaški teren na Visokoj. Gradski kotar Visoka tako je dobio još jedan odličan sportski događaj, uz njegov već svima poznati memorijalni malonogometni turnir, koji će zasigurno privući velik broj ljudi, kako natjecatelja, tako i gledatelja.

Ljubitelji košarke u Splitu odmah će prepoznati o čemu se radi – „Streetball Tour Split“ održava se već četvrti put i kroz svoje djelovanje je dosad privukao preko 40 različitih ekipa. Za one koji ne znaju, riječ je o turniru ulične 3x3 košarke koja se igra na jedan koš, a po 'domaći' poznatije pod nazivom basket. Inače, ulična košarka je sport koji je u kratko vrijeme postao veoma popularan te se čak ove godine prvi put igrao na Olimpijskim Igrama.

Organizacijski tim turnira „Streetball Tour Split“, uz veliku pomoć GK Visoka i brojnih sponzora, potrudio se da ove godine turnir dođe na još višu razinu, a samim tim očekuje se i mnogo zanimljivije natjecanje uz mnogo jaču konkurenciju. Turnir će se održati kroz dva dana, za vikend 28. i 29. kolovoza u popodnevnim satima, a glavna razlika u odnosu na prijašnja izdanja je što će se umjesto juniorske i seniorske kategorije oformiti samo seniorska. Na turniru je organiziran i zabavni dio, a time odlična glazba, hrana i piće.

Ovaj studentski projekt pokazatelj je da u Splitu za vrućeg ljeta sport ipak živi, a kroz prijašnje godine organizatori su naglašavali i apelirali potrebu za uređenim i kvalitetnim igralištima kao i promociju sporta, košarke i samog „streetballa“.

– Jako nam je drago što je turnir iz godine u godinu sve veći, bolje prepoznat od strane sponzora i ozbiljnije organiziran te što nastavlja privlačiti nove igrače i gledatelje. Promjenom lokacije održavamo svježinu i zanimljivost turnira, upoznajemo nove ljude te stječemo razne kontakte. Primjerice, ove godine stupili smo u kontakt i suradnju s novim sponzorima našeg turnira – Garica, Ožujsko, dobartek.hr, Caffe Bar Roma, Autoškola AMK Split, restorani Pvblica, ST Spiza i Bolero, ali smo održali suradnju i sa starima, našim klasicima – pizzerija Ivo i Velo Misto.

Ove godine domaćinstvo turnira na svom terenu nam je omogućio GK Visoka i ne očekujemo ništa manje od dosadašnjih izdanja „Streetball Tour Splita“, koliko zbog njihove pomoći i iskustva u organizaciji malonogometnih i balotaških turnira, toliko i zbog oformljenog nagradnog fonda koji će uključiti i novčani iznos za najbolju ekipu. Ovim putem pozivamo sve one koji vole igrati uličnu košarku da se prijave na ovogodišnje izdanje našeg turnira. Okupite svoju ekipu i sudjelujte u ovom vrhunskom natjecanju jer vas očekuje puno zabave i različitih nagrada, pravi mali basket spektakl! – poručuju organizatori.

Prijaviti se možete na brojeve: 091 907 8226 i 095 852 0731 ili na Facebook stranici “Streetball Tour Split“.