Hrvatska
Studenti i Srijemci do uvjerljivih pobjeda u Kupu Krešimir Ćosić

Studenti i Srijemci do uvjerljivih pobjeda u Kupu Krešimir Ćosić

Autor: Paulo Sarić

Obje su momčadi pokazale kvalitetu te su u par navrata vodile i preko 30 razlike.

Jučer su odigrane još dvije utakmice prvog kruga drugog dijela Kupa Krešimir Ćosić. U Puli su se susreli KK Istrauni i KK Bosco, dok su u Đakovu snage odmjerili istoimeni domaćin i KK Borovo. Kao i dan ranije, domaćini su upisali polovičan učinak.

U istarskom su dvoboju slavili domaćini rezultatom 113-84. Puljani su od početka pokazali da su kvalitetniji suparnik te su se vrlo rano, nakon manje od pet minuta igre, odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost (18-7). Držali su se gosti u igri 15-ak minuta, a onda je krenuo novi nalet Istraunija koji je napravio seriju 16-1 i otišao na velikih plus 20. U istom se ritmu nastavilo i u trećoj četvrtini. Domaćini su pokazali da su kvalitetniji u (gotovo) svim aspektima igre te su nastavili s vrlo dobrom predstavom. Zabijali su ispod koša, s poludistance, iza linije 6.75, a posebno su dominantni bili u skoku pa je semafor nakon pola sata pokazivao velikih 92-62. U jednom je trenutku bilo i plus 36 za momčadi Roberta Škrleca  no gosti su do kraja uspjeli ublažiti poraz.

Domaćine koji su imali čak šestoricu dvoznamenkastih igrača predvodio je Matija Bilalović s 27 koševa, dok je najefikasniji u gostujućem sastavu bio Gabriel Divić s 34 poena i pet skokova.

FOTO : KK Borovo (Siniša Đurić)

U drugom susretu dana igrali su KK Đakovo i KK Borovo. Za razliku od dvoboja u Puli, u Slavoniji su slavili gosti rezultatom 83-108. Srijemci su bolje otvorili utakmicu i poveli 0-6, no domaćini su brzo vratili stvari na početak te čak i poveli krajem prve dionice. Ipak, bolja je završnica četvrtine vratila prednost na gostujuću stranu. Druga je dionica protekla u izjednačenoj borbi i učestalim mini-serijama obje momčadi pa se rezultat kretao od plus četiri do plus devet za Borovo. Na odmor se otišlo s 44-51, a nije dugo trebalo da se gosti odvoje na prvu dvoznamenkastu prednost. Trica Ljubomira Miljanića započela je seriju 0-8 koja je odvela Srijemce na 46-61. Iako su Đakovčani nakratko odgovorili i smanjili na minus osam (58-66), ubrzo je krenula nova serija Borova 3-11 kojom su otišli na velikih 20 poena prednosti i riješili pitanje pobjednika. Prednost je dosegla i 34 koša nekoliko minuta prije kraja (70-104), no domaćini su iskoristili opuštanje Srijemaca i ublažili poraz.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Ljubomir Miljanić i Juraj Boras s 32, odnosno 31 poenom, dok je Đakovo predvodio Antun Hrkač s 24 koša.