Regija
Studentski centar dobio novog trenera i ostao bez važnog igrača

Studentski centar dobio novog trenera i ostao bez važnog igrača

Autor: Branko Tabak

Regionalna tržnica.

Andrej Žakelj je novi trener Studentskog centra. Rođen je u Postojni, Slovenija, 1978. godine, a ugovor sa Podgoričanima je potpisao na dvije sezone, uz opciju za još jednu.

Žakelj je nekadašnji košarkaš Postojne, Slovana, Kraškog Zidara i Nove Gorice, a igračku karijeru je završio 2006. Trenersku karijeru je počeo u Slovanu kao asistent, a potom je radio u Olimpiji i Polzeli Kao prvi trener je debitirao u Lastovki, potom vodio poljski Start Lublin, a onda se vraća u Sloveniju gdje je bio na klupama Podčetrteka i Šentjura.

Prije dvije godine je postao pomoćnik u Primorskoj, da bi nakon odlaska prvog trenera Golemca iz Kopra preuzeo ekipu. S Primorskom je osvojio Kup Slovenije 2020. godine pobijedivši u finalu Cedevita Olimpiju. 

IZ Studentskog centra u Budućnost se vratio Igor Drobnjak koji je s matičnim klubom potpisao ugovor na tri godine.

Riječ je o momku koji je rođen 2000. godine u Podgorici i koji je ponikao u mlažim kategorijama kluba. Visok je 188 cm i igra na poziciji organizatora igre. 

Prošlu sezonu proveo je u Studentskom centru, gdje je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje ABA 2 lige i time doprinio da glavni grad Crne Gore od iduće sezone ima dva predstavnika u ABA ligi.

Drobnjak je bilježio 12,6 poena, 4 asistencije, 3,1 skok i 1 ukradenu po utakmici.

Riječ je o eksplozivnom igraču, sjajnih atletskih predispozicija, dobrog šuta i odličnog fokusa u obrani.