Europa i Svijet
Hrvatska
Stvara li se to hrvatska kolonija u Rusiji? Perasoviću i Karakašu se pridružuje i Hezonja

Stvara li se to hrvatska kolonija u Rusiji? Perasoviću i Karakašu se pridružuje i Hezonja

Sve je praktički dogovoreno, službena informacija je pitanje trenutka.

Mario Hezonja, hrvatski košarkaški reprezentativac, nastavit će karijeru u euroligašu Unics iz Kazanja, ovogodišnjem finalistu Eurokupa, javlja Večernji list. 

Između grčkog Panathinaikosa, za koji je odigrao polusezonu, i ruskog kluba, donedavni NBA igrač odlučio se za momčad iz ruske republike Tatarstan. Zacijelo je to učinio radi povoljne financijske ponude a, za vjerovati je, da se u to upustio i zbog hrvatskog trenera na čelu Unicsa Velimira Perasovića koji je angažiran ovo ljeto.

Peras je Hezonji bio trener 2015. kada je za vrijeme Eurobasketa trenerski vodio Hrvatsku, a pažljivo ga je promatrao i za vrijeme nedavnih olimpijskih kvalifikacija u Splitu kada je Mario demonstrirao svoj iznimni atletizam. S obzirom da je njegov bivši klub Barcelona imao  pravo prvenstva kada je u pitanju Hezonjino igranje u Europi, zasad nije poznato kako će onih 400.000 eura odštete biti riješeno. Hoće li to platiti njegov novi klub ili je Mario tu "optremnicu" spreman platiti sam, ostaje nam za vidjeti.

Hrvatska zajednica u Kazanju tako bi trebala brojati tri člana - uz Hezonju i Perasovića član stručnog stožera ruskog euroligaša bit će Milan Karakaš, a hoće li još pokoji Hrvat završiti u tom klubu, ostaje nam vidjeti u narednim tjednima. Ne sumnjamo kako će Rusi biti aktivni na košarkaškom marketu.