Hrvatska
Subotić na Višnjiku traži ekstra pobjedu, a Kalajžić priznaje: U HT Premijer ligi smo ih možda i podcijenili kad smo vidjeli da igraju bez Božića

Subotić na Višnjiku traži ekstra pobjedu, a Kalajžić priznaje: U HT Premijer ligi smo ih možda i podcijenili kad smo vidjeli da igraju bez Božića

Autor: Ozren Maršić Photo: FMP Meridian

U peto kolo ABA liga Zadar ulazi s tri pobjede, a Split s nulom.

Split u petak od 20 sati gostuje kod Zadra u 5. kolu AdmiralBet ABA lige, evo što su kazali trener Srđan Subotić i igrač Mate Kalajžić o toj utakmici: 

Subotić: Zadar je u odličnoj formi, ima dobar start u ABA ligi. Pred nama je težak izazov, Zadar ulazi u utakmicu kao favorit, a mi idemo u Zadar s namjerom odigrati što bolje i u seriju od pet utakmica u deset dana otvoriti pobjedom. U momčadi nema nikakvih problema. Rezultat na početku Prvenstva Hrvatske je dobar, a u ABA ligi smo za sada igrali s protivnicima iz višeg ranga. Protiv Igokee smo bili dobri, znamo naše stanje, ali i znamo da pobjede moramo tražiti u utakmicama koje nam dolaze. Slična je situacija kao i lani, imali smo težak raspored u prvom dijelu sezone. Tražimo neku ekstra pobjedu, to je ono što će nam donijet mir u borbi za ostanak u ABA ligi.

Kalajžić: Moramo promijeniti pristup kakav je bio u utakmici na Gripama protiv Zadra u domaćem prvenstvu. Možda smo ih tada i podcijenili kada smo vidjeli da Božić neće igrati. Sada idemo u Zadar sa stavom da moramo pobijediti. Pričali smo u svlačionici, znamo što nas čeka, svi se želimo što prije vratiti u pobjednički ritam.