Hrvatska
Subotić nakon plasmana u finale: Ne mislimo se zadovoljiti s ovim

Subotić nakon plasmana u finale: Ne mislimo se zadovoljiti s ovim

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: Marin Sušić/KK Cedevita Junior

Uvjerljiva pobjeda Žutih protiv Cedevite Junior

Split je prvi finalista doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. U drugoj utakmici polufinalne serije Splićani su u Zagrebu slavili protiv Cedevite Junior  67:90 te ukupnih 2:0 osigurali finale.

Momčad Damira Mulaomerovića je bila u igri do  22. minute protiv hrvatskog ABAligaša, ali u trećoj četvrtini Splićani su se odvojili na nedostižnu razliku. Vito Kučić je završio sezonu u dobrom ritmu, bio je najbolji igrač Cedevite Junior u playoffu i u ovoj utakmici, susret je završio s 19 poena 2 skoka i 2 asistencije.

Bila je ovi uspješna sezona za momčad Damira Mulaomerovića, igrali su finale Kupa, po prvi puta u klupskoj povijesti ušli su u polufinale HT Premijer lige i ono najvažnije mladi igrači su pokazali svoju kvalitetu kroz cijelu sezonu.

STATISTIKA

“Zaslužena pobjeda Splita, mislim da smo mi s kratkim rosterom probali sve. Žao mi je što nismo u rotaciji imali još jednog visokog igrača da pružimo dobar otpor. Mi ne možemo biti nezadovoljni, ušli smo u top 4 HT Premijer lige i igrali smo finale Kupa. Vito je nastavio dobru igru, odrastao je u svakom pogledu ove sezone, uz još puno rada Hrvatska će dobiti jednog kvalitetnog beka u budućnosti. Što god Kruno Simon odluči ja samo njemu mogu reći hvala, bio je osvježenje lige i jedan takav igrač za HT Premijer ligu je odlična stvar. On je jako puno pomogao našim momcima ove sezone, ne samo na utakmicama već i na treninzima,” rekao je za kraj sezone trener Damir Mulaomerović.

“Čestitam svojim suigračima i stručnom stožeru na sjajnoj sezoni, mislim da je bila uspješna. Završili smo u finalu Kupa i došli smo do polufinala HT Premijer lige. Na kraju je danas završilo protiv Splita, čestitam njima na pobjedi i želim im sreću u finalu,” rekao je mladi Vito Kučić.

“Ovaj ulazak u finale nam puno znači pogotovo nakon serije protiv Cedevite Junior, znali smo da nam neće biti lako protiv njih s obzirom na naše međusobne utakmice ove sezone. Finale je jako važno, to je jedan iskorak za nas. Dugo godina nismo napravili neki veliki rezultat, igrali samo dva ili tri finala u 20 godina tako da je sigurno veliki uspjeh za nas ova sezona, ne mislimo se zadovoljiti s ovim, pokušat ćemo svaku sljedeću utakmicu biti najbolji mogući,” rekao je trener Splita Srđan Subotić.

“Druga prilika u tri godine za uzeti naslov prvaka. Igramo dobro, serija se čini lagana po rezultatu, ali Cedevita Junior je ekipa koja nam je zadala dosta problema ove sezone tako da smo ih maksimalno ozbiljno shvatili. Mislim da je Cedevita Junior stvarno bila dobra u ovoj seriji. Stiže nam finale, novi protivnik, optimistični smo, ali smo isto tako oprezni,” istaknuo je Roko Ukić nakon serije protiv Cedevite Junior.