Hrvatska
Subotić nakon pobjede protiv Cedevite Junior: Nitko nam ništa nije poklonio

Subotić nakon pobjede protiv Cedevite Junior: Nitko nam ništa nije poklonio

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

HT Premijer liga.

Split je na Gripama, u 12. kolu HT Premijer lige, svladao Cedevitu Junior s 78:74 (16:12, 12:20, 22:18, 28:24)

"Žuti" su bolje otvorili utakmicu, ali gosti su se brzo vratili, čak su u 24. minuti imali plus 12 (45:33). Međutim, tada je krenuo Darko Bajo, do kraja utakmice ubacio 16 poena, na nivou je bio Nejc Barič (10 poena, 10 asistencija), Karlo Žganec imao je 9 skokova, a Maj Kovačević u svom povratku na Gripe ubacio 13 poena. To je bilo dovoljno da Split od minus 12 dođe do plus 8 (67:59) na četiri i pol minute prije kraja (serija 34:14 za 12 minuta). Do kraja su se gosti pokušavali vratiti, ali "Žuti" su kvalitetno kontrolirali završnicu.

- Nitko nam ništa nije poklonio, za pobjedu smo radili teško od početka do kraja. Svaka čast mojim igračima na srčanosti i htijenju, važna je pobjeda protiv jake Cedevite. Svi su dali svoj doprinos. Znači nam ova pobjeda dosta na psihološkom planu, posebno što je stigla protiv snažnog protivnika - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Kod Cedevite Junior prvi strijelac bio je Josip Batinić s 19 poena, Jure Planić dodao je 17 poena, ali nedostajalo je još raspoloženih igrača u redovima momčadi Damira Mulaomerovića.

- Splitova pobjeda je zaslužena, u drugom dijelu Bajo je donio veliku energiju. Bilo je borbeno, da smo bili malo pametniji mogla je utakmica otići u drugom smjeru. Nismo bili mentalno spremni presjeći utakmicu kada smo vodili s 12 razlike - kazao je Mulaomerović.

Standings provided by SofaScore LiveScore