Hrvatska
Subotić: Naš cilj je obraniti domaći teren do kraja

Subotić: Naš cilj je obraniti domaći teren do kraja

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Split - Ivica Čavka

Četvrtfinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske, srijeda 10. svibnja - 19 sati.

Split u doigravanje kreće s najbolje pozicije i s dobrom formom. Žuti na naslov čekaju 20 godina, samo su jednom bili prvaci Hrvatske i to u sezoni 2002/2003. Njihova je motivacija ogromna i bez rukavica najavljuju kako žele ići do kraja.

'Pred nama je jedan izjednačen i kvalitetan Play Off u kojem će nekoliko ekipa tražiti šansu da dođu do kraja. Mi se maksimalno spremamo za prvi krug. Bosco je ekipa koja ima dobru sezonu iza sebe. Svi su ih vidjeli kao glavnog kandidata za ispadanje, a oni su zasluženo došli do doigravanja. Bit će nam potreban maksimalan angažman da bi došli do pobjede u toj seriji i nastavili dalje. Naš glavni cilj je igrati što bolje i zaštiti domaći teren odnosno prednost koju smo zaradili u ligaškom dijelu natjecanja', rekao je trener Splita Srđan Subotić.

Bosco je plasmanom među osam najboljih ostvario povijesni uspjeh i to na 30. obljetnicu djelovanja kluba. Forma igrača Ivana Tomasa je u padu, no jedna utakmica sve može izokrenuti. Zagrepčani u doigravanje ulaze rasterećeni i to je njihov najveći adut, iako je sve ostalo na strani Splićana.