Hrvatska
Subotić prije derbija u Zadru: Sve ćemo učiniti da zakompliciramo situaciju na tablici

Subotić prije derbija u Zadru: Sve ćemo učiniti da zakompliciramo situaciju na tablici

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split - Ivica Čavka

Tko će ugrabiti startnu jedinicu?

Sve je u taboru Žutih okrenuto prvenstvo Hrvatske, još su tri kola do kraja Lige za prvaka i početka doigravanja. Split u utorak u 20 sati gostuje kod Zadra, u petak na Gripe stiže Cibona i u posljednjoj utakmici slijedi gostovanje u Zaboku.

- Nema tajni između nas i Zadra, igrali smo ove sezone dosta međusobnih susreta. Na nama je da ispravimo detalje iz naših dosadašnjih utakmica, koji su nas dijelili od boljih rezultat. Ujedno, vratit ćemo u ritam neke igrače, koji su u posljednje vrijeme manje igrali kako bi u što boljoj natjecateljskoj formi dočekali doigravanje i najvažniji dio sezone, koji je ispred nas - kaže Splitov trener Srđan Subotić.

Na raspolaganju su mu svi igrači izuzev Nejca Bariča za kojeg je sezona gotova. A rezultatski Splitu trebaju pobjede nad Zadrom i Cibonom kako bi se stvorio zatvoreni krug od tri momčadi na vrhu i onda će odlučivati međusobna koš razlika.

- Sve ćemo učiniti da zakompliciramo situaciju na tablici - jasno je o ambicijama Splita u Zadru kazao Subotić.

Ove sezone u zadarskim utakmicama rezultat je 1:1, Split je bio bolji u prvenstvu Hrvatske (+9), a u ABA ligi šut Shortera za pobjedu "Žutih" blokirao je Bursać. 

Standings provided by SofaScore LiveScore