Hrvatska
Subotić: Zadar ništa ne poklanja, ali nije gotovo, igra se na tri pobjede

Subotić: Zadar ništa ne poklanja, ali nije gotovo, igra se na tri pobjede

Autor: Branko Tabak Photo: KK Split/Ivica Čavka

Četvrtak, 20 sati

U četvrtak 1. lipnja na rasporedu je druga utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske između Splita i Zadra.

Zadrani su slavili u prvom susretu na rasprodanim Gripama (76-85) i s više mirnoće i samopouzdanja dočekuju drugi okršaj na Gripama. Dvorana će opet biti puna, ulaznice su planule i sve je spremno za novi košarkaški spektakl.

- Jasno je da moramo odigrati bolju utakmicu od one prve kako bi izjednačili finalnu seriju. Utakmica je bila očekivano tvrda i izjednačena do samog kraja. Zadar se odvojio u nekoliko minuta i tu nismo imali odgovor za njihov zadnji nalet. Vjerujem da će i druga utakmica izgledati slično. Bit će tvrdo, vodit će se velika borba za svaki koš. Nadam se da ćemo u napadu igrati tečnije i biti slobodniji. Možda smo imali i malo grča. Obrana nije bila loša, ali ima prostora za korekcije, rekao je trener Splita Srđan Subotić i još jednom ponovio.

- Zadar ništa ne poklanja, sve moraš zaslužiti. Tako igraju cijelu sezonu. Odigrali su preko 60 utakmica, ne znam jesu li odigrali dvije nešto lošije. Ekipa su koja uvijek igra na svom nivou i jasno je da moraš protiv njih odigrati dobru utakmicu i zaslužiti pobjedu. Može se, ali se mora odraditi svoj posao, jer Zadar ne poklanja. Prva utakmica je važna jer usmjerava seriju, ali sigurno da nije kraj. Treba dobiti tri utakmice i dok netko od nas ne dođe do te treće pobjede serija nije završena. Kako god bilo svaku sljedeću utakmicu ćemo ići na pobjedu. Pokazali smo da možemo pobjeđivati u serijama tako da vjerujem da imamo sve ono što je potrebno da dobijemo, prije svega, ovu utakmicu u četvrtak, istaknuo je strateg Splita.