Hrvatska
Sudac Kardum prijavio Mršića koji je kažnjen novčano i zabranom vođenja jedne utakmice

Sudac Kardum prijavio Mršića koji je kažnjen novčano i zabranom vođenja jedne utakmice

Autor: Sport 023

Mršić se i na utakmicu Zadar - Split verbalno okomio na Karduma.

Povjerenik natjecanja HT Premijer lige odredio je kazne nakon utakmice 32. kola između Cibone i Zadra, koja je završila pobjedom Zadra 78:80. Zadranima su tom prilikom dosuđene tri tehničke pogreške, jedna igraču Justinu Carteru, a dvije treneru Veljku Mršiću, koji je zbog prigovora sucima i isključen, piše portal Sport 023

Ukupno, Košarkaški klub Zadar kažnjen je s 11.500,00 kuna. Najmanji dio kazne od 500,00 kuna odnosi se na Carterovu tehničku, dok je Mršić za prvu tehničku, prema Propozicijama natjecanja, kažnjen sa 2.000,00 kn, a za drugu sa 4.000,00. Dodatnih 5.000,00 kn kazne Zadar je zaradio zbog podnijete prijave od strane suca Luke Karduma prema treneru Mršiću.

Osim toga, Mršić je kažnjen i zabranom obnašanja dužnosti na jednoj utakmici i to onoj posljednjeg prvenstvenog kola, na domaćem terenu protiv Hermes Analitice.

Treneru Zadra ovo nije prva kazna ove sezone. Prethodno je, također zbog prijave suca na utakmici protiv Sonik Puntamike u Jazinama u 11. kolu, kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja, a u nedavnom dvoboju protiv Splita je, zbog dvije tehničke pogreške, također zaradio isključenje. 

Zanimljivo, i na toj utakmici Mršić je verbalni obračun imao sa sucem Lukom Kardumom.