Europa i Svijet
Hrvatska
Sudar hrvatske struke u švicarskom finalu

Sudar hrvatske struke u švicarskom finalu

Autor: Branko Tabak

Europske lige.

Šetnju europskim parketima započinjemo u Švicarskoj. Ne bez razloga. Tamo su se u finalu sastale dvije momčadi zanimljive i hrvatskim prijateljima košarke. Vedran Bosnić, Sarajlija kojeg je rat doveo do Hrvatske gdje je igrao za Šibenik, a potom dogurao do izborničkog mjesta švedske reprezentacije, prvi je trener momčadi Geneve Lions. Pomoćnik mu je hrvatski stručnjak Ivan Stanisak.

Na klupi Fribourg Olimpica posao pomoćnika obavlja Andrej Štimac koji se nakon bogate igračke karijere početkom sezone 2017/18 otisnuo u trenerske vode. U četvrtoj utakmici serije Fribourg je slavio u gostima 63-85 i poveo 3-1. Sljedeća utakmica igra se u subotu 9. lipnja u Friborgu. 

U polufinalu španjolskog doigravanja Real je poveo 2-0 protiv Gran Canarije, koja je iznenađujuće izbacila prvaka Valenciju i izborila Euroligu. Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je dobrim dijelom Gran Canarija bila u vodstvu. Tek u završnici Real je ostavio stvari na svoje mjesto.

U Italiji je počela finalna serija. Sudionik Zadar Basketball. Tournamenta Milano ju je otvorio sigurnom pobjedom protiv Trenta 98-85.