Regija
Suparnik Hrvatske u Cluju potvrdio veliko pojačanje

Suparnik Hrvatske u Cluju potvrdio veliko pojačanje

Autor: Paulo Sarić

Crnogorci se pojačali.

Košarkaški savez Crne Gore izdao je priopćenje u kojemu je potvrdio igranje Tyresea Ricea na Eurobasketu koji počinje za dva i pol mjeseca. Iako je bilo dosta špekulacija o nevoljkosti nevisokog igrača Barcelone da ovo ljeto umjesto na plaži provede na pripremama susjedne nam države, svi problemi su izgleda riješeni,

Rice je već jednom nastupio za reprezentaciju Crne Gore, na Europskom prvenstvu 2013. godine, no od tada nije oblačio dres Đetića. El Mundo Deportivo je nedavno pisao o pregovorima koji se vode između stožera američkog igrača i predstavnika crnogorskog saveza u kojima je navodno Amerikancu zaprijećeno da će, ukoliko se ne odazove, izgubiti crnogorsko državljanstvo što bi mu uvelike otežalo angažman u Španjolskoj koja je već duže vremena izjednačila prava igrača iz država bivše Jugoslavije sa onima iz zemalja Europske unije, pa se stoga omaleni Rice ne smatra strancem u najjačoj europskoj ligi.


Rice je eskivirao prošlo natjecanje kao razlog navodeći ozljedu, no pritisci su ovaj put urodili plodom pa je suparnik Hrvatske u skupini u Cluju dobio veliko pojačanje. Vodstvo Košarkaškog saveza Crne Gore u službenom je priopćenju demantiralo da je bilo ikakvih pritisaka, te kao je razlog dogovora navelo želju igrača Barcelone za igrom koju vidi kao priliku da se poboljša kao igrač.

Rice će u Crnu Goru sletjeti 21. srpnja, a pripreme za Eurobasket počinju dva dana poslije.