Hrvatska
Suradnja KK Vrijednosnice Osijek i KK Osječki Sokol

Suradnja KK Vrijednosnice Osijek i KK Osječki Sokol

Jedina dva osječka košarkaška kluba dogovorila su suradnju za predstojeće sezone.

Prilikom prelaska košarkaškog prvoligaša iz Darde u Osijek gradonačelnik Ivica Vrkić i ljudi koji vode brigu o osječkom sportu najavili su da bi se budućnost sporta u Gradu na Dravi trebala graditi na način da u svakom sportu postoji klub nositelj kvalitete te da se na njega piramidalno naslanjaju ostali klubovi istog sporta, šireći im bazu. 

Košarkaški klubovi Vrijednosnice Osijek i Osječki Sokol dogovorili su model suradnje koji je preporučen i provodit će ga od predstojeće sezone. Seniorska ekipa Vrijednosnica predstavljat će Osijek u ‘’Premijer ligi Hrvatske’’, ‘’Kupu Krešimira Ćosića’’ i Međunarodnom ‘’Alpe Adria Cup-u’’, a vodit će ju treneri Vladimir Krstić i Vanja Miljković, dok će Osječki Sokol nastupati u ‘’A2 ligi’’ sa velikim brojem najkvalitetnijih juniora i kadeta oba kluba pod vodstvom trenera Davora Dogana. 

U juniorskoj selekciji će trener Davor Dogan voditi ekipu u prvenstvu Slavonije i Baranje, te Međunarodnom ‘’Regional Youth Basketball Games’’ natjecanju, dok će trener Ivan Barišić voditi kadete u prvenstvu Slavonije i Baranje, te ‘’Jedinstvenoj kadetskoj ligi Hrvatske’’, koja kreće od predstojeće sezone. Mlađe kadete će voditi treneri Zoran Andrić i Nedjeljko Matić, početnike treneri Nedjeljko Matić i Dubravko Blažević, dok će ‘’Škole košarke’’ voditi po Osnovnim Školama treneri Ivan i Želimir Kiš, Bernard Lončar, Zoran Andrić i Nedjeljko Matić. Suradnja sa klubovima iz regije već postoji, a najviše se provodi sa osječkom Akademijom Hrvatski Sokol te klubovima iz Đakova, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Županje, Belišća, Valpova, Vukovara, D. Miholjca i B. Manastira. 

- Ovim modelom suradnje želimo postići da u svakom rangu i kategoriji natjecanja sva najkvalitetnija djeca iz Osijeka i okolice dobiju priliku igrati na najvišem košarkaškom nivou u Hrvatskoj te da igraju brojna kvalitetna Međunarodna natjecanja i turnire, kako bi ih adekvatno pripremili za prvoligašku košarku. Paralelno ćemo oba kluba prijavljivati za sva natjecanja u mlađim dobnim kategorijama, kako bi svu djecu zadržali u trenažnom procesu i pružili priliku svima da se izbore za jedan od dva tima u natjecanju. Cilj nam je proširiti bazu i povećati brojnost djece koja treniraju košarku, osigurat ćemo im vrhunske trenere i uvjete za rad, a najboljima ćemo omogućiti da igraju najkvalitetnije lige, te nastupe protiv Cibone, Cedevite, Zadra, Splita, Bosne, Širokog, Zvezde, Partizana… Pozivamo ovim putem sve igrače godišta 1999. i 2000. koji su već bili uključeni u rad ova dva kluba, te sve ostale igrače navedenih godišta iz ostalih klubova iz Osijeka i cijele Slavonije i Baranje, koji su zainteresirani za bavljenje košarkom da se jave trenerima u ponedjeljak 07.08.2017. u 9h u dvoranu Jug, kada će početi treninzi za predstojeću sezonu. Isti poziv se odnosi i na kadete godišta 2001. i 2002., a i na sve mlađe zainteresirane košarkaše da se priključe treningu u srijedu 16.08.2017. godine, sa početkom u 9 sat u dvorani Jug te da postanu dio košarkaške budućnosti Osijeka, poručili su tvorci nove osječke košarkaške priče.