Hrvatska
Susjedski derbi kao prilika da se nadoknadi propušteno u ABA ligi

Susjedski derbi kao prilika da se nadoknadi propušteno u ABA ligi

Autor: Paulo Sarić

Lijepo je staviti stvari u perspektivu.

Nakon novog poraza u Jadranskoj ligi, Zadrani se vraćaju na mora kojima suvereno plove. Poslije 17 kola HT Premijer lige, momčad Danijela Jusupa nalazi se na prvom mjestu sa samo dva poraza, od čega se kiksom može smatrati tek nedavni gubitak bodova u Sinju u blijedoj predstavi koju su domaćini prelomili u posljednjoj četvrtini.

Večeras na Višnjik stiže lokalni rival GKK Šibenka koji u posljednjim mjesecima igra toplo-hladno, u pravilu pobjeđujući koga mora, a gubeći u susretima s kvalitetnijim suparnicima. Takve su partije momčad Edija Dželalije dovele do sredine tablice, odakle puca čist pogled prema doigravanju. Šibenčani su stoga rasterećeni i kod susjeda dolaze igrati za prestiž, bez rezultatskog imperativa.

A takvi gosti su uvijek opasni.

Moramo biti koncentrirani i dati sve od sebe, bez obzira na prethodni rezultat. U seriji smo negativnih rezultata i sljedeća utakmica je prilika da to prekinemo, što moramo pokazati na parketu, bez puno riječi, te biti fokusirani na ono što trebamo napraviti kako bismo utakmicu pokušali riješiti u našu korist – izjavio je u najavi današnjeg dvoboja trener Zadra i naglasio – nemamo drugog izbora osim da damo sve od sebe i da kroz kup i domaće prvenstvo nadoknadimo neke stvari koje smo propustili u ABA ligi.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Domaći bi strateg na raspolaganju trebao imati sve igrače, osim, jasno, Akosa Kellera, koji je iskoristio akcijsku ponudu i „uplatio ljetovanje na Balatonu“. Nakon duže pauze u petak se u momčad vratio Ivan Siriščević koji je svojih šest minuta na parketu iskoristio za pet poena i dvije uhvaćene lopte.

Svaki igrač je važan. Dobro je da momci s klupe daju svoj doprinos. Što bude više takvih igrača i takvih reakcija, šanse za pobjedu su nam veće. Veseli me svaki povratak jer nam daje mogućnost više. U utakmicama koje nam dolaze, svi će biti bitni – dodao je Jusup.

Siriščević je jedan od nekoliko igrača Zadra koji su u karijeri nosili dres Šibenke. Iskusni Splićanin sa sadašnjim je kapetanom Ivom Ivanovom dijelio svlačionicu Baldekina još u sezoni 2016/17 kada su narančasti ostvarili ponajbolji rezultat u novijoj povijesti.

Poznato je rivalstvo dvaju klubova te je utakmica protiv Šibenke pravi dalmatinski derbi. Mi smo u relativno dobroj situaciji, prvi smo na ljestvici, ali moramo ozbiljno shvatiti protivnika da nam se ne bi događali kiksevi kao u Sinju. Šibenka je u sredini tablice i grčevito se bori za svaku pobjedu te će u Zadar sigurno doći motivirana, ali mi moramo pokazati svoje pravo lice, odigrati maksimalno ozbiljno i pobijediti utakmicu – kazao je iskusni Splićanin kod kojeg je poduža pauza probudila glad za košarkom – raduje me povratak u momčad. Maksimalno sam motiviran i siguran da mogu puno pomoći u daljnjem nastavku prvenstva i u borbi za ostanak u ABA ligi.

Utakmica se igra u Krešinom domu s početkom od 18 sati.