Hrvatska
Suspenzija trenera i raskid ugovora s najboljim igračem muče Jazine

Suspenzija trenera i raskid ugovora s najboljim igračem muče Jazine

Autor: Paulo Sarić

Kapetan Heinrich Lehmann-Willenbrock spasio je svoj U-96 s dna Atlantika, može li se li i 'Žuta podmornica' spasiti u (gotovo) jednako bezizlaznoj situaciji?

Nadali su se Zadrani da će u Kaštelima po prvi puta ove sezone povezati dvije pobjede i trijumfom nad domaćom Ribolom izglednijim učiniti ostanak u HT Premijer ligi. No, do njega nisu došli. Ekipa Luke Žitka upisala je najuvjerljiviju pobjedu sezone i učinila borbu za ostanak još neizvjesnijom. Dva kola prije kraja sve momčadi i dalje imaju šansu, makar teoretsku, da i dogodine nastupaju u elitnom razredu hrvatske košarke.

- Neočekivani poraz u Kaštelima poprilično nas je uzdrmao. Nadali smo se da nakon pobjede nad Škrljevom, koje je ipak ekipa s vrha tablice, ne bismo trebati imati većih problema na gostovanju u Sućurcu. Međutim, to se nije dogodilo. Tome je uvelike pridonijelo ne igranje Josipa Gulama i Remija Barrya. S dva igrača u rotaciji manje, pogotovo bez Barryja koji se uz Sarajliju pokazao našim najefikasnijim igračem, bilo je teško igrati – rekao je za početak Luka Bujas i nastavio – s tim smo se porazom vjerojatno i oprostili od HT Premijer lige jer, budimo realni, da bismo ostali prvoligaši  moramo slaviti u gostima kod Splita i čekati pobjedu Zagreba nad Hermesom. Split je trenutno u situaciji da je s porazom Šibenika u Sinju od Alkara, uzimajući u obzir raspored do kraja, u boljoj poziciji od 'Građana' da na kraju prvenstva bude četvrti. Ući će maksimalno motivirani u susret, što je nama otegotna okolnost.


FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Nije tajna da su Gulam i Barry bitni igrači u rotaciji 'Žute podmornice', a to se prvenstveno odnosi na potonjeg koji je uz Sarajliju ujedno i najbolji strijelac momčadi s 18.8 koševa u prosjeku. Hoće li navedeni  dvojac sutra istrčati na parketu?

- Gulam će igrati, dok je s Barryjem u procesu raskid ugovora – otkrio je strateg Zadrana koji nije želio dublje ulaziti u problematiku - sačekat ćemo neko vrijeme da se klub službeno očituje o razlozima pa ćemo pričati o detaljima.

Problemi Jazina tu ne staju. Sutrašnju će, odlučujuću, utakmicu za ostanak u ligi voditi pomoćni Toni Matešić pošto je glavni trener Bujas kažnjen s 5000 kuna i jednom utakmicom ne vođenja radi „razgovora ugodnog naroda slovinskoga“ s trenerom Rajkovićem nakon prošlotjednog susreta u Zadru.

- Obojica smo dobili kazne radi kratke verbalne komunikacije povišenih tonova. Damir Rajković i ja smo odmah po završetku utakmice popričali i riješili nesuglasice, ako ih tako uopće možemo nazvati. Smatram da je kazna prerigorozna s obzirom na to da nije bilo vrijeđanja, a nije došlo ni do fizičkog kontakta te smo već u hodniku sve raščistili. Mi smo kolege treneri i poštujemo jedni drugoga, a taj je razgovor trajao tek pokoju sekundu. No, poštujem odluku HKS-a i neću se na nju buniti – zaključio je Bujas.

Utakmica se igra u subotu na Gripama, s početkom u 19 sati.