Europa i Svijet
Hrvatska
Suton ostaje student, Navarro ne želi u veterane, a Diaw otišao u mornare

Suton ostaje student, Navarro ne želi u veterane, a Diaw otišao u mornare

Autor: Branko Tabak

Naramak zanimljivih vijesti s košarkaškog tržišta.

Goran Suton će još godinu dana nositi dres Estudiantesa. Suton je za španjolske studente u ACB ligi postizao 8,2 poena uz 5,6 skokova po utakmici. U FIBA-inoj Champions ligi bio je još ubojitiji (10,3 poena i 6,7 skokova). Juan Carlos Navarro poručuje kako želi odigrati još jednu sezonu u dresu Barcelone. Iz Španjolske stiže vijest o novom treneru bivšeg prvaka Valencije. Prvu momčad u svoje ruke preuzima Jaume Ponsarnau.

Fotsis Katsikaris nije više trener Tenerifa. Njegov nasljednik je Txus Vidorreta, dojučerašnji strateg Valencije.

U potrazi za novim trenerom je Virtus Bologna koja se razišla s Alessandrom Ramaglijem. Dva zvučna imena su se već pojavila u ovoj priči: Andrea Trinchieri i Saša Đorđević. Ramagli je već preuzeo klupu Pistoie Basketa. Novog trenera dobio je Avellino. To je Nenad Vučinić. Aleksandar Trifunović nije više trener turske Pinar Karsiyake. Novi trener grčkog Peristerija (ugovor na tri godine) je Argyris Pedoulakis.

Iz Kine stiže vijest da je srbijanski reprezentativac Miroslav Raduljica produžio ugovor s Jiangsu Dragonsima na još dvije godine, a iz Francuske da se Boris Diaw priključio francuskoj mornarici (na tjedan dana).