Hrvatska
Danas u Čakovcu počinje peto po redu Zimsko košarkaško prvenstvo

Danas u Čakovcu počinje peto po redu Zimsko košarkaško prvenstvo

Autor: Teo Cilar Photo: Teo Cilar (Basketball.hr)

Zimsko košarkaško prvenstvo je zamišljeno kao amatersko prvenstvo u košarci koje se igra nedjeljom u jutarnjim satima u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu. Krase ga odlična organizacija, puna dvorana, super atmosfera kao i humanitarna nota.

Danas kreće peto izdanje Zimskog košarkaškog prvenstva u Čakovcu. Sudjeluje 10 ekipa koje će prvo u regularnom dijelu odigrati svaka protiv svake jednu utakmicu, a nakon devet odigranih kola slijede susreti za plasmane od petog do desetog mjesta te Final four za prve četiri momčadi.

Prvenstvo je svake godine sve bolje organizirano i sve popularnije, a za to su zaslužna dva čakovečka košarkaša, Neven Levačić i Matija Terek. Kako je to sve počelo prije pet godina ukratko nam je rekao Neven.

- Krenuli smo prije pet godina, počeli smo s pet ekipa, zatim ih je bilo šest pa osam i zadnje dvije godine imamo 10 ekipa. Imali smo ove godine upite još od dvije, tri ekipe, ali odlučili smo još ove godine ostati na 10 ekipa da se to ne razvodni. I ove godine imamo dvije ekipe filipinskih radnika, jedna je Filipinas kao i prošle godine, a druga je nova pod nazivom Euro Opus. Sljedeća dva i pola mjeseca svake nedjelje, to je 11 kola u dvorani Ekonomske škole u Čakovcu. I ove godine glavni sponzor nam je Burger weekend koji se održava u centru Čakovca u petom mjesecu. To je super da event podržava event jer košarka, burgeri i muzika, sve to ide zajedno. I ove godine će se svaka tehnička greška koju igrači dobe uplaćivati u humanitarne svrhe, a prošle sezone se na tome skupilo 250 eura. Prošle godine smo u zadnjem kolu naplaćivali ulaznice, simbolično 3 eura i sve smo donirali Centru za odgoj i obrazovanje. Zapravo smo platili put njihovim polaznicima na more na jednodnevni izlet. Većina njih je prvi puta vidjela more. Tu smo skupili oko 1200 eura. 

Za kraj, Neven smatra da će ovo biti najjače prvenstvo do sada.

Još jedna nova ekipa ove godine KK Rudar veterani iz Murskog Središća koji su se spojili s prošlogodišnjom ekipom Hespo Medina Škrinja. Ove godine su se desili neki transferi između ekipa, neke su oslabljene neke znatno pojačane i vjerojatno će ovo prvenstvo, posebno završnica koje se igra nakon Uskrsa, znači Final Four, dva kola, sigurno će biti napeto i utakmice će biti "na nož".  

Kako je to izgledalo prošle godine možete vidjeti ispod u videu:


Pet utakmica svake nedjelje u iduća dva i pola vikenda, kreće se već vrlo rano, prva utakmica svake nedjelje je na rasporedu već od 8:15 sati, a ispod možete vidjeti najavu prvog kola.


Za kraj spomenimo kako je ovo jedan vrhunski košarkaški event koji su pokrenuli Neven i Matija, a koji iz godine u godinu raste, a s njime rastu i njihovi organizatori koji svake godine dižu kvalitetu programa. jedva čekamo vidjeti kako će to izgledati ove godine. Dođite i posjetite Zimsko prvenstvo ako ste u mogućnosti, sigurno vam neće biti žao!