Hrvatska
Svalina i Tvrdić odveli Ribolu do pobjede u Omišu

Svalina i Tvrdić odveli Ribolu do pobjede u Omišu

Prve muška liga.

''U stanju smo ponoviti predstavu iz prošlog kola'', između ostalog je u najavi utakmice 14. kola Prve lige između 'Omiša' i 'Ribole' izjavio šuter kaštelanske momčadi Lovre Tvrdić. Tako je i bilo, u novoj sjajnoj predstavi igrači Damira Rančića stigli su i do treće uzastopne pobjede i sada su na ukupnom omjeru pobjeda i poraza od 9-5. 

Međutim, sam početak utakmice nije ukazivao na takav ishod. Domaći su bili razigrani iako nisu mogli koristiti usluge iskusnog Ivana Mimice, ali je zato, nakon što je prije sedam dana riješio utakmicu u Samoboru, opet u prvi plan iskočio odlični Mateo Zonjić. Već do poluvremena ubacio je čak 23 poena, a trice je u tom periodu šutirao 5/7. Pri kraju prvih 10 minuta Zonjić i društvo hvataju i dvocifrenu prednost (24-13), da bi se na prvi odmor između četvrtina otišlo njihovim vodstvom 24-17. 

Druga četvrtina ipak donosi rezultatski preokret, a tu dionicu, koja je odnos snaga na terenu definitivno usmjerila na stranu Ribole, gosti su dobili s 'dvostrukih' 13-26 te na veliki odmor otišli sa +6 (37-43). Najdramatičnije je bilo u trećem razdoblju igre u kojemu su Omišani dvaput dolazili na pola koša zaostatka (45-46 i 58-59), da bi već na startu posljednje četvrtine Kaštelani pobjegli na +12 i u nastavku uspjeli utakmicu mirno privesti kraju. 

Uz već spomenutog Zonjića, koji je s 28 koševa bio prvi strijelac ovog visokokvalitetnog susreta, kod domaćih 'Gusara' dvocifren je bio još Marin Jeličić (11p-5a). S druge strane, u pobjedničkim redovima najviše poena postigli su Ivan Svalina (25p, šut 10/13, trice 5/7), kojemu je ovo bila jedna od najbolje odigranih utakmica u kaštelanskom dresu, te Lovre Tvrdić (17p-6s, trice 3/5), kojeg su tri rana prekršaja onemogućila u pružanju još većeg doprinosa važnoj pobjedi.

OMIŠ ČAGALJ TOURS – RIBOLA KAŠTELA 71:81 (24:17, 13:26, 23:24, 11:14) 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore