Hrvatska
Svalina svalio Kaštelane na koljena

Svalina svalio Kaštelane na koljena

Autor: Branko Tabak

Sinjani u sezonu krenuli uvjerljivom pobjedom pred punim tribinama.

Alkar je imao iznimno loš uvod u sezonu. Pripremne utakmice nisu obećavale puno, posebice ne tako uvjerljivu pobjedu na otvaranju službene sezone. Sinjani su u dalmatinskom srazu u punoj dvorani deklasirali KK Ribola Kaštela 85-62.

Već u 6. minuti bilo je 18-5. Prvi su povukli Vuko, Vučić i Svalina. Uzvratili su Živković, Došen i Šipić te Kaštelani u 18. minuti vode 31-34. Razigrali su im se i suigrači pa se na odmor otišli s posve pristojnih 9 poena viška za goste 33-42.

Pet minuta agresivnije obrane bilo je dovoljno Alkaru da se vrati u vodstvo 46-45. Kaštelani su za to vrijeme pogoditi samo jednom i to Došen tricu.

Držali su gosti kakav takav priključak, a kada bi im se ukazao tračak nade Svalina bi svalio novi teret na njihova umorna leđa dalekometnom paljbom.

Za takvo što odgovora nije bilo, Kaštelani su sve više padali, a domaćinina krilima svojih navijača do kraja utakmice otišli na velikih +23 (85-62).

Ivan Svalina je zavrijedio epitet MVP igrača utakmice s 23 poena, 6 asistencija i 4 skoka. Još su četiri igrača Alkara imala dvoznamenkast učinak. Vuko 16 (7 skokova), Booth 14 (7 skokova), Graf 14 (6 asistencija, 5 skokova) i Vučić 12 (6 skokova, 4 asistencije).

Kod Ribole Živković je postigao 13, Rhymes 12, a Došen 11 poena.

Izjave s utakmice donosi portal Ferata.hr

Trener Alkara, Domagoj Kujundžić:

– Lijepo je krenuti pobjedom pred ovakvom publikom koja zna košarku i koja zdušno bodri momčad svih 40 minuta pa evo i debelo nakon završetka utakmice. Ja sam odmah nakon imenovanja rekao da mi je čast što sam trener Alkara, a ovo je razlog i zašto. Dobro smo otvorili, ali smo ušli u neke probleme s faulima i poremetila nas je zonska obrana Kaštela na koju nismo imali pravog odgovora. Na poluvremenu smo se dogovorili da uđemo agresivnije, i to je bilo dobro, ali nakon nove zone Kaštela po meni je ključan posao odradio Modrić koji je razbio tu zonu s par dodavanja. Čestitam svojoj momčadi.

Trener Ribole Kaštela, Luka Žitko:

– Prije svega želim čestitati Alkaru i njegovom treneru na zasluženoj pobjedi. Ne znam što bih rekao jer odigrali smo utakmicu s dva različita lica i neobjašnjivo smo radili greške koje su nas koštale. Previše smo lakih šuteva omogućili Alkaru, lopta je sporo išla u napadu i povratka nije bilo.

Fotogaleriju s 36 fotografija veličanstvene večeri u Sinju pogledajte na Facebook profilu Antonio Mirko Macan Photography.

Video!