Regija
Sve bi seke ljubile Mornare: tri nova Amerikanca u Baru!

Sve bi seke ljubile Mornare: tri nova Amerikanca u Baru!

Autor: Saša Ćirić

U Baru je danas bilo prometnije no svakog desetog u Benkovcu.

Momčad koja je prošle sezone bila najugodnije iznenađenje u ABA ligi, Mornar iz Bara, je nakon potvrde odlične sezone u kojoj su u finalu domaćeg prvenstva šokirali moćnu Budućnost, odlučio da se neće zadovoljiti time. Naprotiv, odlučili su dodatno pojačati momčad.

Nakon što je Brandis Raley-Ross napustio klub i otišao u Cibonu, isto je napravio i njegov prošlosezonski revolveraški partner Derek Needham, pa je uprava crnogorskog kluba ekspresno objavila vijesti o prinovama u momčadi.

Novi igrači Mornara su tako postali Khadeen Carrington (23, 193), mladić koji je studirao na prestižnom sveučilištu Seton Hall. Tamo nije bio prolaznik, postizao je 15.6 poena uz 4.4 asistencije u prosjeku. Nakon ovogodišnjeg drafta, na kojem nije bio izabran, pokušao je u ljetnoj momčadi Detroit Pistonsa, ali se ni tamo nije usrećio.

Drugi je Winston Shepard (25, 203), koji je studirao na sveučilištu San Diego State. Poput Carringtona, ni Shepard nije bio izabran na draftu (2016), pa je svoj profesionalni košarkaški put započeo po Europi. Prva stanica mu je bila Mađarska, gdje je igrao za Albu iz Fehervara. Prošlu sezonu je započeo u NBA G league momčadi Santa Cruz Warriors, da bi je završio na Novom Zelandu. Riječ je o atletičnom krilnom igraču koji će zasigurno biti čest gost u najboljim akcijama tjedna ABA lige.

Treća prinova je Andre Spight (23, 191), mladić koji je prošle sezone na Northern Colorado Universityu postizao preko 22 poena u prosjeku. On će, sigurni smo, biti prava zamjena za dinamični dvojac iz prošle sezone.

Uz tri Amerikanca, vjernost momčadi iz Bara je produžio i snažni Strahinja Mićović