Hrvatska
Sve su oči uprte u Višnjik! Zadrani kreću u lov na naslove

Sve su oči uprte u Višnjik! Zadrani kreću u lov na naslove

Autor: Paulo Sarić

Vidakovićevi pretkadeti brane naslov, Ružić poziva sve navijače u Krešin dom!

Iako je sinoćnjom pobjedom Cibone nad Cedevitom u Draženovom domu započela finalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske, središte domaće košarke naredna će četiri dana biti – Zadar. Donatov grad od četvrtka do nedjelje ugostit će budućnost loptanja pod obručima u Lijepoj našoj u četiri omladinske kategorije: U-13 (dječaci), U-15 (pretkadeti), U-17 (kadeti) i U-19 (juniori).

Sve će se utakmice igrati na Višnjiku, u dvorani broj tri i dvorani „Krešimir Ćosić“, a završnicu mlađih dobnih uzrasta otvaraju pretkadeti Cibone i Zadra koji će odmjeriti snage u polufinalnom susretu koji je na rasporedu danas u 13 sati. Nakon njih na teren će u istoj dobnoj kategoriji istrčati mladići iz Cedevite i Stoje, dok je večernji termin rezerviran za juniorsku završnicu.

Na parket središnje dvorane prvi će stupiti igrači Cedevite i Splita, dok je šećer večeri juniorski obračun Cedevite i Zadra.

Domaćini imaju svoje predstavnike u sve četiri dobne kategorije, a prvi će boj biti mladići Rajka Vidakovića koji će u 13 sati u dvorani 3 ŠRC Višnjik odmjeriti snage s mladim 'Vukovima'.

Nismo se nadali plasmanu na 'Final Four', prije svega zbog činjenice da su od 12 igrača u našem 'rosteru' njih samo četvorica 2004. godište, dok su ostali dečki godinu dana mlađi, te je bilo teško očekivati da ćemo u konkurenciji mahom starijih, viših i jačim momaka uspjeti ući među najbolje četiri ekipe. No, kad smo već tu sigurno ćemo dati sve od sebe. Igramo doma i sama ta činjenica je velika motivacija mojim igračima. Imperativa nema, no sigurno ćemo se „potući“, pa što bude – kazao je mlađi blizanac Vidaković koji je prije nekoliko godina vodio i seniore zadarske momčadi, dodavši – favorit za naslov je Cibona o kojoj dovoljno govore sami rezultati. Pobijedili su u svih 18 utakmica ove sezone te još uvijek ne znaju za poraz.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Pretkadeti dalmatinskog sastava na svom će terenu braniti naslov državnog prvaka koji je prošlo proljeće osvojio današnji trener juniora Zadra Jure Ružić. Zadrani su lani u Zagrebu predvođeni Dujom Bralom nadigrali konkurenciju i okitili se zlatom, a spomenuti će dvojac ove godine zajedno loviti trofej u juniorskoj konkurenciji gdje će uz momke iz Donatovog grada nastupati i mladići iz Cedevite, Cibone i Splita.

Plasman na završni turnir izborile su četiri zasigurno najbolje momčadi u državi, no malu bih prednost dao Ciboni i Cedeviti koje imaju puno veće iskustvo koje su skupili što kroz ABA ligu, što kroz brojne kvalitetne europske turnire na kojima su nastupali. Cibona je regionalni prvak te ima Roka Prkačina koji je, premda kadet, uistinu dominantan i u juniorskoj konkurenciji. S druge strane, Cedevita je igrala završnicu juniorske ABA lige te u svom sastavu ima nekoliko mladića koji su već iskusili seniorsku košarku u HT Premijer ligi – izjavio je Ružić koji je iskoristio priliku da pozove navijače u Krešin dom – očekujem teške utakmice u kojima nismo favoriti, ali to ne znači da nećemo dati sve od sebe i da nemamo motiv napraviti dobar rezultat. Na poluzavršnici u Sinju, gdje smo bili agresivni i djelovali koncentrirano na parketu, pokazali smo da se iz utakmice u utakmicu dižemo. Ovom bih prilikom pozvao ljude da napune dvoranu i pruže podršku mojim igračima, jer nam u pravom košarkaškom ambijentu šanse za proboj do finala sigurno rastu.

Juniori Zadra na parket dvorane „Krešimir Ćosić“ istrčat će u 19:45 sati kada će imati priliku „osvetiti“ seniore i preko vršnjaka iz Cedevite izboriti plasman u finale.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Pretkadeti KK Zadar:

Igrači: Vid Jovančević, Niko Šare, Manuel Dundović, Frane Šango, Josip Badrak, Gabriel Karamarko, Bruno Maraš, Marko Viduka, Luka Bilokapić, Lovre Fabulić, Šimun Dijan, Amel Modrić.
Trener: Rajko Vidaković

Juniori KK Zadar:

Igrači:
 Jure Planinić, Lovre Paleka, Roko Erslan, Vito Barbaroša, Mario Fantina, Toni Hordov, Duje Brala, Dominik Zelanto, Gabrijel Majica, Edis Korman, Luka Meštrić, Luka Smoljan.
Trener: Jure Ružić.

RASPORED:

Danas:
dvorana 3
 pretkadeti, polufinale:
 Cibona – Zadar (13 sati)
 Cedevita – Stoja (15:15 sati)
 Danas - velika dvorana
juniori, polufinale
 Cibona – Split (17:30 sati)
 Cedevita – Zadar (19:45 sati)

Petak:

velika dvorana
 pretkadeti za treće mjesto (10 sati)
 pretkadeti finale (12:15 sati)
 juniori za treće mjesto (17 sati)
 juniori finale (19:15 sati)
 press salon od 14 do 17 sati – predavanje prof. dr. sc. Slavka Trninića.

Subota:

polaganje cvijeća pod spomenik Krešimiru Ćosiću povodom 24. godišnjice njegove smrti (9:30 sati)
dvorana 3
 dječaci, polufinale
 Cedevita - VO Osijek (13 sati)
 Zadar – Stoja (15:15 sati)
velika dvorana
 kadeti, polufinale: Cibona – Split (17:30 sati)
 Cedevita – Zadar (19:45 sati)

Nedjelja:

press salon od 9:15 do 11:15 sati - predavanje Damira Rajkovića i Milana Karakaša.
dvorana 3
 dječaci za treće mjesto (11:15 sati) i dječaci finale (13:30 sati)
velika dvorana
 kadeti za treće mjesto (15.45 sati) i kadeti finale (18 sati).