Hrvatska
Šveđo zaustavio Puntamičane, umorni Split nadigrao Analitičare

Šveđo zaustavio Puntamičane, umorni Split nadigrao Analitičare

HT Premijer liga.

U subotu su odigrane dvije utakmice 6. kola HT Premijer lige. Split je kao gost u KC Dražen Petrović bio bolji od Hermes Analitice 84-69. Bio je to susret umornih momčadi koji je otišao na stranu favoriziranih Splićana kojima je ovo bila treća utakmica u 72 sata. Iza Analitičara je bila teška utakmica s Furnirom koja je otišla u dva produžetka što se moralo osjetiti u igri s obzirom na suženi kadar s kojim raspolaže Zvonimir Mravak.

Uz dvije trice Nikole Filića, te jednu Filipa Kordića i poene Kristijana Šutala poveli su domaćini 19-9 u sedmoj minuti. Do kraja prve četvrtine Kordić je ubacio još jednu tricu, ali su Splićani uhvatili rezultatski priključak (26-23). Šutalo je na početku druge četvrtine zabio za 28:23, a tada je slijedila serija Splita 15-2 koju je prekinula trica Ivana Milekovića. Gosti su na odmoru vodili 48-42. U nastavku je Split kontrolirao rezultat, a Analitičari su najbliže stigli na minus 6 (52-58). Za mirnu završnicu Splićana zaslužne su dvije trice Sanija Čampare.

Split je predvodio Darko Bajo (15), a Antonio Vranković i Čampara su dodali po 14. Kod Hermesa Mileković je ubacio 14, Ante Krapić 13, a Bruno Perić 11 poena.

Zabok je bio bolji od Sonik Puntamike 88-76. Domaćini su veći dio susreta bili u vodstvu, u 33. minuti bili su na +13 (71-58). Zadrani su do završnice pritiskali i čekali svoju priliku. Onu pravu nisu dočekali. Istina,  4 i pol minute prije kraja stigli su do zaostatka 74-69, no Damir Markota se pobrinuo da do potpunog preokreta ne dođe.

Markota je s 22 poena, 7 skokova i 3 asistencije bio najbolji igrač susreta. U redovima domaćina prezimenjaci Marić, Petar i Gabrijel su postigli po 12 poena, a Andro Anzulović i Patrik Jambrović po 10.

Kod Puntamičana Marin Vručnić je zabio 19, Tomislav Cvitković 16, Lovre Runjić 15 uz 8 skokova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore