Hrvatska
„Sveti Ante“ na probi u Litvi

„Sveti Ante“ na probi u Litvi

Autor: Paulo Sarić

Hoće li stariji brat Delaš potpisati za svoj treći inozemni klub?

Bivši hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih domaćih igrača kada su same završnice utakmica u pitanju, Ante Delaš, pridružio se poraženom finalistu litavskog prvenstva Lietkabelisu kojega je prošle sezone u ulozi pomoćnog trenera vodio Jurica Žuža.


Iskusni 29-godišnji vanjski igrač priključio se pripremama koje su ostatku momčadi započele prošli tjedan te bi se u narednim danima trebao izboriti za ugovor.

- Ante je svestran igrač koji može igrati na tri vanjske pozicije, a mi ga prvenstveno vidimo na poziciji razigravača te se nadamo da će ispuniti naša očekivanja – kazao je direktor Lietkabeisa Mantas Ignatavičius za službene stranice kluba.

Delaš je košarkašku karijeru započeo u Splitu čiji je dres, s pauzama koje je proveo na posudbi u Trogiru, nosio do 2010. godine. Nakon jedne sezone u Alkaru preselio je u Zadar u kojemu je izrastao u jednog od najboljih domaćih finišera. Svi se i dalje sjećamo njegovih poena protiv Partizana, Zagreba, Cibone ili Cedevite kojima je donosio pobjedu zadarskoj momčadi. U pravilu u posljednjim sekundama susreta. Ili makar u posljednjim napadima. Izvrsne igre u zadarskom dresu dovele su ga do Cedevite i hrvatske reprezentacije, da bi se u jesen 2015. ponovno vratio u Donatov grad. Prošlu je sezonu započeo u belgijskom Belfius Mons-Hainautu u kojemu je u prvoj polovici sezone prosječno zabijao 7.5 koševa uz nešto više od dvije asistencije u domaćem prvenstvu, da bi završnicu odradio u talijanskom drugoligašu Agropoliju gdje je bilježio 11 poena po susretu.


Hoće li nekadašnji hrvatski reprezentativac potpisati ugovor s litavskim klubom saznat ćemo u narednim danima. Ukoliko i ne uspije, broj klubova zainteresiranih za njegove usluge zasigurno neće biti malen. Pomislite, kako bi samo Zadru sjeo…