Kolumne
Svi smo mi ljudi

Svi smo mi ljudi

Autor: Branko Tabak

U životu stvari ne treba gledati crno-bijelo. Puno je tu boja, nijansi i životnih portreta.

Kupite ulaznicu, zauzmete svoje mjesto na tribini, pogledate utakmicu i tu manje, više, sve završava. Okrećete se svojim obvezama, zanimacijama, svakodnevici.

A igrači? Šibenčani su nakon pobjede u Kupu Krešimira Ćosića na gostovanju u Osijeku morali na dalek put. Prije toga valjalo je nešto i pojesti. Za pobjedu vrijednu plasmana u završnicu Kupa Krešimira Ćosića počastili su se mega pizzama, nazdravili pobjedi i 'put pod noge'.


Umorni i zadovoljni. A nije tako baš uvijek. Zamislite kakav je osjećaj kada sve to moraju odraditi nakon poraza u zadnjoj sekundi, kao primjerice nedavno Zadrani koji su pali u produžetku protiv favorizirane Cedevite košem Roka Ukića na isteku utakmice.

Sportaši se u svojim životima odriču mnogih stvari koje se nama podrazumijevaju. Istina, uspiju se neki naplatiti i za pet života, ali većina se nakon, čak i tijekom karijere, bavi istim onim poslovima kojima i mi. Jedna ozljeda im može prekinuti karijeru i ostaviti ih na ulici, često su odvojeni od obitelji, kada većina nas doživljava stvaralački zenit, oni privode karijere kraju, a nakon toga slijedi prilagodba na život u kojemu nema čestih putovanja, pauza u vožnji, hotela, dvorana, novinara, navijača...

U životu stvari ne treba gledati crno-bijelo. Puno je tu boja, nijansi i životnih portreta.

Baš iz tog razloga, ovo druženje Šibenčana uz pizzu uzeli smo za primjer. Ni kavijara ni šampanjca ni luksuznih restorana. Nego najobičnija piza, za najobičnije ljude kakvi smo i sami.

A primjera je bezbroj.

Igrači Cedevite od brojnih putovanja i utakmica više ne znaju u kojem se gradu bude.
Foto: KK Cedevita

Splićani kreću na put za Čačak s jastucima.
Foto: KK Split

Igrači Jazina treniraju i igraju u hladnoj dvorani.
Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

I zato kada igrač kluba koji vam je sve na svijetu sljedeći put promaši zicer ili slobodno bacanje, nemojte se ljutiti. I mi novinari radimo tipfelere i konobari donesu pogrešno piće i košarkaši bacaju lopte u aut. I baš nitko od nas to nije napravio s namjerom.