Hrvatska
Švicarska je vodila duže od 32 minute, Hrvatska ostatak susreta

Švicarska je vodila duže od 32 minute, Hrvatska ostatak susreta

A sada svi na Gripe

U utakmici pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Hrvatska je u Fribourgu pobijedila Švicarsku 56-64. Izabranici Ace Petrovića prvi puta je povela u 33. minuti tricom Tonija Nakića nakon čega je slomila otpor vrlo motiviranih i žilavih Švicaraca.

Na početku susreta domaćini su stekli prednost koju su uspješno kontrolirali do kraja prvog poluvremena. Od 7-0 do završnih 38-32 nakon 20 minuta igre bila je to ravnopravna utakmica, no Hrvatska nikako nije uspijevala slomiti nadahnute.

U jednom trenutku Hrvatska je zaostajala 10 poena (23-13), da bi Dominik Mavra nakon plesa između 4 i 9 poena minusa solo prodorom smanjio zaostatak na samo tri poena (33-30). Potpuni priključak spriječio je tricom  za 36-30 Anthony Polite.

U drugom poluvremenu Hrvatska je imala obećavajući obrambeni početak, no napad je štekao. Ipak nakon puno promašaja i muke prednost domaćina je spuštena na samo jedan poen (38-37). Niti minutu kasnije Švicarska predvođena Arnaudom Cottureom bježi na 45-37 i vraća Hrvate na početne položaje, a Roko Prkačin sa šest povezanih poena budi nadu u konačni preokret (49-47).

Na otvaranju posljednje četvrtine Mateo Drežnjak izjednačuje na 49-49, a Prkačin promašuje ispod koša za prvo vodstvo. Za to se pobrinuo Toni Nakić tricom za 51-52 na koju je njegov imenjak Perković nadodao još jednu za +4 Hrvatske (51-55). Dva Tonija nastavljaju dizati Hrvatsku. Perković pogađa bacanje nakon tehničke, Nakić dvicu prije i tricu nakon njega i momčad Ace Petrovića je u tren oka preuzela kontrolu rezultat u svoje ruke 53-62. Tri i pol minute prije kraja Prkačin podiže prednost na 53-64. Bio je to posljednji ubačaj Hrvatske koja je na drugoj strani primila samo tri poena te je na kraju upisana zaslužena pobjeda 56-54.

Roko Prkačin je predvodio Hrvatsku s 15 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Toni Nakić je postigao 14 poena uz 4 skoka. Kod domaćina Anthony Polite i Paul Gravet su postigli po 11, a Selim Fofana 10 poena.

Slijedi utakmica s Austrijom koja je na rasporedu u nedjelju 26. veljače s početkom u 18. sati.

Ulaznice za ovu utakmicu u online prodaji možete nabaviti putem sustava ulaznice.hr (ili putem direktne poveznice OVDJEili na prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr čiji je popis dostupan klikom na ‘Popis prodajnih mjesta’ na istoj poveznici, a na dan utakmice na blagajni dvorane KK Split.