Europa i Svijet
Hrvatska
Svjetski mediji se raspisali o Zadar Basketball Tournamentu

Svjetski mediji se raspisali o Zadar Basketball Tournamentu

Autor: Basketbal.hr Photo: Basketball.hr

Iako su i proteklih godina svjetski mediji izvještavali o Zadar Basketball Tournamentu, ove su godine, ranije nego inače, počeli najavljivati turnir.

Vijesti o turniru i momčadima koje će na njemu igrati najavili su turski portal Basket.tv, grčki Balleto.gr, a u Rusiji je vijest o turniru plasirala Hrvatska turistička zajednica. Zanimljivo je da turnir najavljuju i španjolski Liberta Digital iako na njemu ove godine ne igra ni jedna španjolska momčad.

Zadar Basketball Tournament održava se od 21. do 24. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku, a na njemu igraju Fenerbahce, Panathinaikos, CSKA Moskva, Khimki, Brose Bamberg i Bayern Munchen. Kao i posljednjih godina i ove su godine, čak ranije nego inače, svoj dolazak na turnir najavili brojni svjetski skauti što je ujedno pokazatelj jačine ovogodišnjeg turnira. Dva finalista Final Foura i čak pet euroligaša izvrsna su reklama za hrvatski sportski turizam koji je tek u začecima.

 'Drago nam je da turnir postaje prepoznat daleko izvan granica Hrvatske. Konstantno radimo na ovom ali i na drugim projektima sportskog turizma za budućnost, pa vjerujemo kako će i ova grana vrlo brzo biti prepoznata. Prednosti poput dobre infrastrukture u Zadru, blizine mora i mogućnosti direktnog transporta sportaša naše su prednosti koje svakako trebamo iskoristiti!'' -izjavila je direktorica tvrtke S Event, organizatorica turnira Zdenka Zrilić.

Najnovije informacije o Zadar Basketball Tournamentu pratite na  www.s-event.hr.