Europa i Svijet
Svjetsko prvenstvo 3x3: Statisti nisu uspjeli

Svjetsko prvenstvo 3x3: Statisti nisu uspjeli

Autor: Teo Cilar

Dva današnja poraza presudila našim reprezentativcima.

Hrvatska 3x3 reprezentacija nažalost nije se uspjela plasirati u daljnju fazu natjecanja Svjetskog 3x3 prvenstva koje se igra u Manili na Filipinima. Nakon prekjučerašnjih pobjeda protiv Jordana i Nigerije, naši su reprezentativci danas igrali dvije ključne utakmice. Tražili su barem jednu pobjedu protiv Latvije ili Ukrajine, ali na kraju su upisali oba poraza.

Prvo je na rasporedu bila utakmica protiv Latvije. Hrvatska je krenula odlično, povela s 5:1, ali na kraju su poraženi u neizvjesnoj završnici s 21:19 uz moramo spomenuti, neke u najmanju ruku čudne sudačke odluke. Slijedila je tada ključna utakmica za prolaz u četvrtfinale protiv snažne Ukrajine. Psihički i fizički istrošeni od susreta s Latvijom, protiv odmornih ukrajinaca naši su se reprezentativci držali prvih par minuta i rezultata 5:5. Od tog je trenutka Ukrajina odigrala puno bolje i na kraju zasluženo slavila s 22:11.  

Hrvatska je završila nastup na Svjetskom prvenstvu s dvije pobjede i dva poraza, a Splićanin Hrvoje Marin plasirao se u finale u šutiranju trica gdje je bio najbolji u kvalifikacijama s 7 pogođenih od 10 ispucanih trica. Finale je na rasporedu u utorak.