Hrvatska
Svoboda i Kordić tricama ostavili Hermes u Premijer ligi, Dubravi kapa do poda

Svoboda i Kordić tricama ostavili Hermes u Premijer ligi, Dubravi kapa do poda

Umor i ozljede sputali su Dubravu, Analitičari zasluženo slavili.

U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za HT Premijer ligu Hermes Analitica je slavila u Dubravi 83:72 i tako zadržala status u HT Premijer ligi. Gotovo 1000 gledatelja u Dubravi nosilo je domaćine koji su tražili pobjedu veću od tri razlike kako bi nakon osam godina izborili povratak u elitni rang naše košarke.

Na kraju se presudilo iskustvo Analitičara koji su imali sjajan šuterski dvojac Svoboda – Kordić koji je ubacio 10 trica iz 14 pokušaja. Dubrava je samo jedanput u utakmici imala 3 razlike (34:31) kada je Ivan Tvrtko Majić ubacio tricu u 17.minuti. Neizvjestan prvi dio pripao je Hermesu (39:38). U završnici treće četvrtine Franko Kalpić je ubacio tricu za +5 Hermesa (57:52). Dubrava je nadu vratila u šest minuta prije kraja kada je Filip Šimović ubacio koš uz dodatno za +2 (68:66). Tada je ulijedila serija Analitičara 11:0 koju je pokrenula trica Filipa Kordića, a nastavila se tricom Ivana Svobode. Šok za Dubravu u završnici je bila i ozljeda Kristijana Šutala, a nakon njega i Stipe Čubrića pa su Lavovi u završnici ostali bez mogućnosti da kreiraju veliki prokret. 

- Čestitam i Dubravi na ovoj sjajnoj atmosferi. Imali su i oni šansu u prvoj utakmici i u utakmici sa Sonik Puntamikom. Pohvalio bi ovu publiku danas iako je bila na strani Dubrave, ali zbog ovoga se igra košarka. Da su dvorane ovako pune za sve bi bilo ljepše. Dubrava je pružila dobar otpor i nismo ih uspijeli slomiti do zadnjih pet minuta i naravno čestitam svojim igračima koji su pokazali karakter” - kazao je nakon susreta trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak.

”Pritisak je bio velik, ali mora se reći da je ovo nama bila deveta utakmica u 29 dana i da je očito da moji igrači nisu imali svježinu. Također se mora reći da je Hermes Analitica bila bolja momčad i sa svojim iskustvom privela ovu seriju kraju. Nitko nije očekivao da možemo doći na jednu utakmicu od Premijer lige i ja vjerujem da nam je ovo veliko iskustvo za slijedeću sezonu. Hvala ovoj divnoj publici koja je naša velika snaga i prava je šteta što se Premijer liga neće igrati u Dubravi jer bi to bila velika promidžba za našu košarku” - naglasio je trener Dubrave Darko Krunić.

”Vučemo se kroz cijelu sezonu s raznim problemima. Igrači odlaze koji su na otvorenim ugovorima i došli smo do toga da nas je bilo šest u rotaciji. Doslovno smo se krpali u zadnjih nekoliko utakmica da izguramo do kraja. Mi smo što se tiče ovakvih utakmica s više iskustva, a s druge strane Dubrava je prošla period u kojem su odigrali veliki broj utakmica i na tome im treba čestitat i ja im skidam kapu do poda” - kazao nam je Filip Kordić koji je utakmicu završio s 21 poenom i 12 skokova. Svoboda je ubacio 27 (šut 10/16), a Tevin Foster (8 as) i Antonio Vlaić su dodali po 13.

Kod Dubrave Stipe Čubrić je ubacio 18 poena uz 6 asista, a njegova ozljeda na kraju pogodila je cijelu ekipu Dubrave i navijače.

 ”Nakon dvije ozljede koljena kada je ušao u ritam i igrao sjajno ozlijedio se i meni je to u ovom trenutku teže palo od toga što nismo uspijeli ući u Premijer ligu. Odigrali smo korektno prvo poluvrijeme gdje nas trica nije služila. U drugom poluvremenu se nismo uspijeli odvojiti i kada bi došli u neku priliku oni bi nas kaznili tricom. Na kraju smo ganjali rezultat i nismo uspijeli. Zaslužena pobjeda Hermes Analitice i ja im čestitam. Mi se prije početka sezone nismo nadali ovakvom scenariju, a nakon što smo odigrali 30 utakmica moram pohvaliti sve dečke. Hvala i publici koja je prepoznala našu želju da napravimo nešto veliko za Dubravu” - kazao je Filip Šimović koji je ubacio 15 poena, a treba naglasiti da je Dubrava ubacila samo pet trica iz 23 pokušaja.