Hrvatska
Svoboda: Pobjeda u Omišu može biti okidač za nastavak sezone...

Svoboda: Pobjeda u Omišu može biti okidač za nastavak sezone...

Dva i pol mjeseca bez pobjede.

Hermes Analitica čeka na pobjedu od 26.listopada prošle godine kada je slavila protiv Zaboka i upisala jedinu pobjedu u HT Premijer ligi ove sezone. Upravo će Analitičari u subotu na gostovanje u Zabok, a prije toga sutra (srijeda) očekuje ih gostovanje u Omišu kod domaćeg prvoligaša u susretu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića.

 ”Idemo dolje po pobjedu iako smo svjesni da nas čeka motivirani domaćin koji ima dobre rezultate na domaćem parketu u Prvoj ligi. Nama je pobjeda prije svega važna psihološki, a ne toliko zbog plasmana na završni turnir Kupa. Vjerujemo da bi taj eventualni uspjeh bio okidač za nastavak sezone u HT Premijer ligi.’‘ - ističe najbolji strijelac Hermesa Ivan Svoboda koji s respektom govori o Omišu.

 ”Znamo kakav je Mimica igrač, a imaju još nekoliko kvalitetnih igrača kao što je recimo Jović koji je igrao u Hermesu. Osobno sam neke upoznao kroz ljetne turnire 3na3 i njihovi rezultati u Prvoj ligi nisi slučajni. Iako smo mi posljednji u ligi oni će sigurno imati veliku želju slaviti protiv kluba iz HT Premijer lige”.

Unatoč samo jednoj pobjedi ove sezone Svoboda ističe da se još stigne rezutatski nadoknaditi propušteno.

 ”Apsolutno. Pa nama Dubrava i Škrljevo bježe samo dvije pobjede, a u krajnjem slučaju igramo s njima još po dva puta. Ima se puno za igrati i iako su nas mnogi otpisali mi smo uvjereni da možemo izboriti ostanak u ligi”.