Hrvatska
Svoboda: Startni poraz Škrljeva nije njihova realna slika

Svoboda: Startni poraz Škrljeva nije njihova realna slika

U petak u 19 sati u 2. kolu HT Premijer lige Hermes dočekuje Škrljevo.

Hermes Analitica je porazom u Osijeku otvorila novu sezonu HT Premijer lige, a prvi nastup na domaćem parketu ima u petak kada od 19 sati u KC Dražen Petrović dočekuje Adria Oil Škrljevo. Upravo je momčad s Kvarnera jedina koju su Analitičari svladali u posljednjih 17 utakmica u domaćem prvenstvu.

 ”Što se tiče utakmice u Osijeku moram naglasiti da smo nakon turnira u Zaboku cijeli tjedan prije susreta u Osijeku ostali bez mogućnosti da treniramo što se moralo odraziti i na utakmici. To nam nije alibi, ali je činjenica koja nam nije išla u prilog. Domaćini su bili bolji od nas i izuzev tog početka kada smo se dobro držali i jedne dionice kada smo stigli na minus 5 sve drugo je bilo na njihovoj strani. Njih je služio šut, nas nije i to je ona osnovna prevaga” - kaže ponajbolji strijelac Hermes Analitice Ivan Svoboda uspoređujući prošlosezonsku i ovosezonsku momčad.

”Prošle sezone smo jednostavno imali skraćenu rotaciju i bili u kontra ritmu. S novim igračima koji su nam stigli vjerujem u naše puno bolje izdanje. Stiže nam Škrljevo kojeg smo posljednji puta pobijedili, ali to neće ništa značiti. Vidjeli smo da imaju dosta novih igrača i prilična su nepoznanica. Njihov uvjerljiv domaći poraz na startu mislim da nije u pravom smislu realan i oni će sigurno doći u Zagreb po iskupljenje. Jedan su od klubova koji pripadaju našem rangu i rezultatski i psihološki vrlo važna utakmica uoči dva uzatopna gostovanja koja nas očekuju. Moji prvi dojmovi su da će donji dom lige s pet ili šest klubova biti prilično izjednačen i da neće biti kluba koji će zaostati kao što smo mi bili prošle sezone. Svaka utakmica je zanimljiva i značajna i uvjerenja sam da smo se kroz ovaj tjedan dobro spremili da u petak upišemo pobjedu’‘.

Tako će Analitičari nakon točno osam mjeseci u petak tražiti pobjedu u HT Premijer ligi.