Hrvatska
VIDEO/FOTO: „Svugdje pođi, ali kući dođi“

VIDEO/FOTO: „Svugdje pođi, ali kući dođi“

Autor: Paulo Sarić

Održan svečani prijem hrvatske reprezentacije kod gradonačelnika Branka Dukića.

Povodom dolaska hrvatske reprezentacije u Zadar gdje će u petak i ponedjeljak odigrati utakmice protiv Rumunjske i Nizozemske održan je svečani prijem kod zadarskog gradonačelnika Branka Dukića. Čelni je čovjek sjevernodalmatinskog grada ugostio mahom zadarsko izaslanstvo u kojemu su uz domaće igraće bili i predsjednik i glavni tajnik HKS-a Stojko i Josip Vranković te izbornik Ivica Skelin.

- Drago mi je se što se u ovom mjesecu bavimo košarkom i mogu reći da je Grad Zadar sretan što ste tu. Opet se stvorila pozitivna atmosfera i košarka živi onako kako bi trebala živjeti – prigodnim se riječima predstavnicima reprezentacije obratio zadarski gradonačelnik Branko Dukić i dodao - drago mi je i što vidim gospodina Vrankovića i ovoliko Zadrana u reprezentaciji te očekujem da ćemo ispuniti dvoranu u što većem obujmu i da će Hrvatska dobiti podršku kakvu treba imati.


Nakon zadarskog gradonačelnika riječ je preuzeo predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

- U ime HKS-a i u svoje osobno ime zahvaljujem se vama i Gradu Zadru na podršci i velikom gostoprimstvu koju nam pružate ovih dana. Naš cilj se zna. Mi te utakmice moramo dobiti i dobit ćemo! Narednih ćemo se par dana probati što bolje spremiti. Imamo nekih problema s povredama, no nadamo se da ćemo ih riješiti i kompletni izići na teren. Iskoristio bih priliku da pozovem sve navijače dođu u dvoranu Krešimira Ćosića i daju nam podršku – rekao je predsjednik HKS-a.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U brojnoj delegaciji koju su činili mahom Zadrani posebno se isticao povratnik u reprezentativne redove Marko Popović.

- Uvijek je lijepo biti doma. Ovdje je nekoliko Zadrana te će nam biti užitak igrati. Neki od nas neće moći dati svoje na parketu, no drugi hoće. Šteta što se kup nije osvojio jer znamo sto košarka znači Zadranima. No, pozivam ih da dođu u što većem broju jer će nam biti potrebni. Hrvatska košarka treba natjecanje kakvo je Svjetsko prvenstvo – izrijekom je kazao najiskusniji reprezentativac, a na njegove se riječi nadovezao i izbornik Ivica Skelin:

- Zahvalio bih se na gostoprimstvu. Izuzetno se ugodno osjećam ova dva dana i ne sumnjam da će zadarska publika stati iza nas i dati nam podršku. Imamo dosta problema s ozljedama, no to nam neće biti „skuža“ za rezultat. Tko god nastupi ostavit će srce na parketu.

Jasno, nije moglo bez darova. Gradonačelnik Dukić reprezentativcima je uručio prigodne poklon pakete, dok je zauzvrat dobio loptu s potpisima igrača.

Za kraj zadarski gradonačelnik nije izdržao da ne kaže:

- Nadam se da će se netko od vas vratiti ponovno i zaigrati u Zadru. Bio bi red. Svatko ima svoj put, no kako kaže stara izreka: „Svugdje pođi, ali kući dođi“ – gledajući u Marka Popovića te je zaključio - želim vam puno uspjeha, kako privatnog tako i profesionalnog, te se nadam da ćemo obje utakmice dobiti.