Europa i Svijet
Andrea Trinchieri produžio s njemačkim euroligašem

Andrea Trinchieri produžio s njemačkim euroligašem

Autor: Paulo Sarić

Leon Radošević nastavlja sa starim trenerom.

Nakon što je osvojio treći uzastopni naslov njemačkog prvaka, talijanski stručnjak hrvatskog podrijetla dogovorio je produljenje ugovora s Brose Basketsom, prenose službene stranice njemačkog kluba. Već se nekoliko tjedana špekuliralo da je postignut načelni dogovor između kluba i trenera, no čekalo se da se potvrdi deveti naslov prvaka i da se slegnu dojmovi prije negoli je potpis obznanjen.

Iako je za Andreu Trinchierija bilo zainteresirano nekoliko vrhunskih europskih klubova, bivši grčki izbornik je odlučio ostati u Bambergu. Ugovor mu je isticao na kraju iduće sezone, no nakon dvostruke krune u Njemačkoj uprava kluba u kojemu igra i hrvatski centar Leon Radošević željela je produžiti suradnju s 48-godišnjim trenerom i osigurati se u slučaju unosne ponude talijanskom stručnjaku.




Produljenje ugovora s Trinchierijem prvi je korak u dizanju kluba na višu razinu, smatraju čelnici njemačke momčadi. Ostali koraci podrazumijevaju povećanje kvalitete igračkog kadra i gradnju dvorane od 10 000 mjesta kako bi Bamberg ispunio uvjete potrebne za stalno igranje Eurolige.

Uz produljenje ugovora s prvim trenerom, njemački je šampion obznanio i dovođenje lanjskog trenera Budućnosti Aleksandra Šćepanovića u svoje redove. Bivši trener crnogorskog prvaka pomagat će Trinchieriju u vođenju prve ekipe, a obnašat će i dio poslova koji su prethodno bili u nadležnosti bivšeg sportskog direktora Danielea Baiesija.