Hrvatska
FOTO: Tamo gdje ljubav počinje - košarkaški vrtić KK Zamet

FOTO: Tamo gdje ljubav počinje - košarkaški vrtić KK Zamet

Jednom košarka, uvijek košarka!

Početak košarke u Zametu seže u vrijeme prijelaza 50-ih na 60-e godine 20.stoljeća. Radilo se o jednoj solidnoj regionalnoj ekipi. Dio igrača koji su započeli svoje prve korake u zametskoj košarc nastavio je svoje igračke karijere u većim i prvoligaškim ekipama i državnim selekcijama.

No, ukoliko se uzme u obzir koliko je košarkaša u jednom primjerenom sportskom duhu odgojila takva zametska košarka, onda ti rezultati imaju neusporedivo veće značenje. Nove, mlade generacije košarkaša, garancija su da će košarka na Zametu i dalje imati svoj kontinuitet. Uz mlađe uzrasne kategorije, kao prvi klub u Primorsko-goranskoj županiji Košarkaški klub Zamet provodi košarkaški vrtić radi djece i njihovog pravilnog razvoja.

Osnovni cilj je da se djeci predškolske dobi i mlađe školske dobi usadi ljubav prema sportu i na taj način utječe na razvoj temeljnih psihomotoričkih sposobnosti.Projekt se zasniva na igri, upoznavanju osnova raznih sportova s naglaskom na košarku,individualnom pristupu svakom djetetu, a nakon završenog programa djeca dobijaju iskustva i na taj način se mogu bez problema uključiti u treniranje sporta koji im najviše odgovara.

Program rada je baziran na vježbama bazičnih sportova  (atletika, gimnastika… ), te na vježbama loptačkih sportova (košarka,nogomet,rukomet,odbojka…). Posebna pozornost se obraća na razvoj osnovnih djetetovih sposobnosti,socijalizaciju,učenju ponašanja u sportu.

- Trener je profesionalni odgajatelj i košarkaški trener, a kako bi našoj djeci omogućili prave uvjete, uspješno smo pokrenuli projekt obnavljanja vanjskog igrališta. Na jedan novi, inovativan način želimo da košarka na Zametu bude prije svega radost i da svi naši igrači prije svega postanu ljudi, a da im na tom putu naš klub bude odskočna daska prema životnom uspjehu koje će se rado sjećati. Zainteresirani roditelji svoju djecu u dobi od 3 do 9 godinau košarkaški vrtić mogu prijaviti telefonskim kontaktom s trenerom Vladimirom Matoševićem (091 5326 941), poručili su iz KK Zamet.