Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Tehničke pogreške na kraju utakmice kumovale porazu Dinama od Kapfenberga

Tehničke pogreške na kraju utakmice kumovale porazu Dinama od Kapfenberga

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Dinamo Zagreb

Alpe Adria Cup

U 2.kolu skupine A Alpe Adria Cupa zagrebački Dinamo je u Domu sportova ugostio USC Capital Bullse iz Kapfenberga. Austrijanci su slavili pobjedu 94:91. Uzbudljiva utakmica koju su bolje otvorili gosti (17:9) da bi Dinamo uzvratio i dobio prvu četvrtinu 22:19. Gosti su na odmoru nakon serije 7:0 imali prednost 39:36. U nastavku su većinom malu prednost imali Bullsi, a nakon što se u posljednjih devedeset sekundi ušlo u egalu (85:85) prvo je Ivan Vrgoč zabio jedno od dva bacanja, a prednost gostima vratio Noah Baumann. Isti igrač je zabio pet slobodnih bacanja u nizu čemu su kumovale tehničke pogreške Karlu Mikšiću i klupi Dinama. Nakon trice Hrvoja Garafolića imao je Dinamo i posljednji šut za produžetak koji nije zabio Vrgoč.

”Definitivno njihovih 16 napadačkih skokova je bio veliki problem za nas. Kada bi god došli do neke pozicije oni bi uzeli skok u napadu i otvorili neki šut. Nažalost nismo uspjeli u jednoj čvrstoj i ratničkoj utakmici. Oni su odlična napadačka momčad i to je na kraju presudilo”..kazao je trener Dinama Josip Sesar.

Kod Dinama Garafolić je ubacio 20, a Mislav Brzoja i Filip Kraljević po 15 poena. Goste je predvodio Baumann s 28 poena.