Hrvatska
Teo Čizmić asistent Alonsu, Rimac preuzima 'drugu momčad'

Teo Čizmić asistent Alonsu, Rimac preuzima 'drugu momčad'

Autor: KK Cedevita

Novo lice u stručnom stožeru Cedevite.

Novi pomoćni trener Cedevite bit će Teo Čizmić, koji će na klupi asistirati Španjolcu Situ Alonsu. Čizmić je rođen 30. ožujka 1971. godine u Splitu. Karijeru je počeo u Jugoplastici, s kojom je osvojio sva tri naslova prvaka Europe, a osim u Splitu u Hrvatskoj je igrao još u Karlovcu, dok je u inozemstvu nastupao u Sloveniji, Turskoj i Belgiji.

Trenersku karijeru počeo je u Splitu, gdje je i završio igračku. U sezonama 2006./2007. i 2007./2008. bio je pomoćni trener, a u sezoni 2008./2009. bio je glavni trener Splita. Kasnije je u Rumunjskoj vodio Steauu iz Bukurešta od 2008. do 2011. Zatim je bio pomoćni trener u Ciboni, a onda je u sezoni 2012./2013. vodio poljski Koszalin.

Od 2015. do 2017. bio je glavni trener mađarskog Kormenda, a posljednji trenerski angažman imao je u mađarskom Atomeromu.

"Želja nam je bila na kvalitetan način zaokružiti stručni stožer trenera Sita Alonsa i dolaskom Tea Čizmića smo u tome u potpunosti uspjeli. Svojim radom privukao je našu pozornost a vjerujemo da će se brzo uklopiti u klub. Do sada je na toj poziciji u klubu bio Slaven Rimac koji, s obzirom na novu strukturu prve momčadi u novoj sezoni, preuzima na sebe vođenje i treniranje igrača koji će Cedevitu predstavljati u HT Premijer ligi pa će biti potpuno posvećen toj obavezi dok će Teo Čižmić, koje želimo dobrodošlicu u klub, izravno asistirati Situ Alonsu", rekao je o novoj akviziciji sportski direktor KK Cedevita Matej Mamić.

Prvi trener Sito Alonso u Zagreb dolazi u ponedjeljak a hrvatskoj javnosti će, kao i Teo Čizmić, biti predstavljen u utorak.