Europa i Svijet
Hrvatska
Teška ozljeda udaljila Popovića od parketa: 'Odustajanje nije opcija'

Teška ozljeda udaljila Popovića od parketa: 'Odustajanje nije opcija'

Autor: Branko Tabak

U 25. kolu španjolske Lige Endesa važnu pobjedu u borbi za ostanak ostvarila je ekipa Fuenlabrade.

Momčad Marka Popovića je slavila protiv Murcije 101-93.  Deseta je ovo pobjeda Fuenlabrade  koja ih drži 'glavom iznad površine' (zona ispadanja je trenutačno na osam pobjeda).Veliki problem momčadi iz predgrađa Madrida mogla bi predstavljati ozljeda Marka Popovića koji je u drugoj četvrtini zadobio nezgodan udarac u koljeno. Izašao je iz igre i više se nije vraćao. 

Napravljena je magnetska rezonanca nakon koje je zaključeno kako će donedavni hrvatski reprezentativac izostati s parketa mjesec do mjesec i pol dana. Posljednje kolo na rasporedu je 26. svibnja. Kako je Fuenlabrada tri pobjede udaljena od doigravanja, koje je realno teško dohvatljivo, ispada da će se u najboljem scenariju Pop vratiti u momčad u završnici prvenstva. Ako i tada. Pretrage su pokazale da je došlo do rupture unutrašnjeg bočnog ligamenta desne noge. Putem društvenih mreža Marko je odaslao jasnu poruku: Odustajanje nije opcija!


U lipnju će Popović napuniti 37 godina.  

U bogatoj karijeri nosio je dres Zadra (1998.-2003.) kojeg je 2003. godine predvodio do dvostruke krune (Kup Krešimira Ćosića, regionalna Goodyera liga). Uslijedio je odlazak u Valenciju, pa posudba u Cibonu nakon koje je napravio zavidnu međunarodnu karijeru. Igrao je za košarkaške gigante kao što su Efes, Unics, Žalgiris, Himki, a od 2015. je u Fuenlabradi.Dvostruki je pobjednik Eurokupa (Himki, Unics) i Baltičke lige (oba puta Žalgiris). S Cibonom je bio prvak Hrvatske, a sa Žalgirisom četverostruki prvak Litve. Sa Zadrom je osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića (2000. i 2003. godine), s Efesom Kup Turske, s Unicsom ruski, a sa Žalgirisom tri litvanska kupa. 

Pored svega toga trofej osvojen u Ljubljani 5. travnja 2003. godine -  naslov pobjednika Goodyear lige onaj je po kojemu će ga se pamtiti. Igre na tom Final Fouru katapultirale su ga u svijet ozbiljne košarke u kojem je sljedećih 16 godina pokazivao svoju ekstra klasu.