Hrvatska
Težak poraz Alkara, Vrijednosnice izbušile sinjsku obranu

Težak poraz Alkara, Vrijednosnice izbušile sinjsku obranu

Najlošije izdanje Sinjana u sezoni.

Peti prvenstveni poraz Alkar je ubilježio na domaćem parketu od Vrijednosnica Osijek. Bila je to najlošija utakmica u sezoni za sinjsku momčad, ponovno je obrana previše propuštala, a kad su se gosti raspucali, samo je bilo pitanje razlike na kraju, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Vrijednosnice Osijek 86:99 (21:32, 26:27, 19:21, 20:19)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo.
Suci: Josip Radojković, Gordan Terlević (), Marko Stanković

Alkar: Brocić (12), Echols (11), Granić (4), Mandalinić (3), Kučan (21), Putnik, Varence (17), Tomašević, I. Vučić (16), H. Vučić (2), Zukanović.

VROS: Kujundžić (10), Jordano (28), Filipović (2), Frye (18), Špehar, Porobić, Vedriš, Topolović (13), Lakić (15), Paić (13).

Iako je Alkar dobro otvorio i poveo 7:2, ostatak četvrtine bio je u podređenom položaju u odnosu na Vrijednosnice u čijim je redovima briljirao Jordano. No, glavni problem kod Alkara je bio skok, odnosno činjenica da su gosti prečesto dolazili do drugih i trećih pokušaja koje su uredno zabijali. Minus 12 nakon prvih deset minuta uz 32 primljena koša dovoljno će reći o samoj igri.

Da može i gore vidjelo se početkom drugog perioda kada gosti bježe na nevjerojatnih 18 koševa viška (24:42). Gosti su imali odličnu šutersku večer, svega 12 minuta bilo im potrebno da dosegnu 42 koša, ali kako je Alkar izgledao, nije ni čudo. Nešto kasnije zasvijetlilo je i ogromnih 20 razlike, bilo je to u 29. minuti, ali do odlaska na odmor ipak se domaća momčad trgnula i spustila na minus 12 (47:59).

Odmah na startu drugog dijela Alkar stiže ispod minus deset, bila to već druga pjesma, utakmica se ponovno otvorila, ali minus sedam bilo je najviše što se Alkar približio do kraja. Dobar nalet ipak nije iskorišten, a bilo je prilike. Dvije minute prije kraja treće četvrtine Alkar je jurnuo u kontru i umjesto minus sedam, dogodio se promašaj zicera i novi raspad sistema, što je dovelo do minus 14 uoči završnih deset minuta.

Prvih pet minuta posljednje četvrtine proteklo je u obostranoj tricaškoj kanonadi, ali i tu je Osijek imao više za kazati, vezali su čak njih pet i u 35. minuti odmaglili na plus 15, što je bio početak kraja za domaće. Loša predstava Alkara, obrambeno očajna, a posljedica težak poraz. Nakon Zaboka, još jedan koji ima dvostruku težinu.

Statistika susreta.