Hrvatska
Težak poraz Dinama u Splitu

Težak poraz Dinama u Splitu

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Počelo je 6. kolo HT Premijer lige

Split je u 6. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Dinamo s 96:62 (19:16, 30:15, 24:10, 23:21). Osim u prvih nekoliko minuta bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su "Žuti" dominirali u svim segmentima. Već do kraja treće četvrtine na semaforu je bilo 73:41 (+32), Dinamo je bio u potpunosti potopljen na Gripama. Trener Splita Srđan Subotić dao je priliku svim igračima, uspio je odmoriti Shortera (22 poena za 22 minute) i Nelsona (17 poena za 15 minuta), razigrao je Sullivana (16 poena za 19 minuta), a svoje minute dobili su mladići poput Ante Perkušića i Marina Dubravčića.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu u obrani, odmah nam je bilo lakše i u napadu, otvorio se teren, igra je dobila na tečnosti... Dinamo je iskusna ekipa, očekivao sam teži posao, pomogao nam je i ritam u kojem su igrali utakmicu prije dva dana - kazao je Subotić.

U redovima Dinama teško je bilo koga izdvojiti, cijela momčad je zakazala u ovoj utakmici.

- Čestitam Splitu, ušli su u utakmicu kako to treba favorit raditi. Mi se nismo pojavili na utakmici osim u prvoj četvrtini. Kada imaš slobodna bacanja 40 posto, kada ti protivnik ima 20 skokova više, kada primiš 60 koševa iz reketa, nemaš što tražiti. Možda je rezultat i premali. Energetski smo odigrali drugoligašku utakmicu - rekao je trener Dinama Mario Štirjan.