Europa i Svijet
Hrvatska
Težak poraz juniora na otvaranju Europskog prvenstva u Nišu

Težak poraz juniora na otvaranju Europskog prvenstva u Nišu

Njemačka lako do pobjede

U prvoj utakmici Europskog prvenstva koje se od 22. do 30. srpnja igra u Nišu, U18 reprezentacija Hrvatska je poražena od Njemačke 53:81.

Izabranici Srđana Subotića odavali su dozu nesigurnosti od samog početka utakmice. Šut nije išao od ruke, a skupilo se i izgubljenih lopti pa se prvi poeni za Hrvatsku pišu tek nakon punih pet minuta igre kada David Pavin ubacuje tricu za 3-13. Tako već na kraju prve četvrtine Njemačka ima komfornih +19, što se u kasnijim fazama utakmice nije uspjelo nadoknaditi.

U drugoj dionici hrvatski juniori pokazuju kako mogu parirati, tricom perspektivnog Tonija Bilića dolaze i na -13, no isti ritam ne uspijevaju zadržati i u trećoj dionici koja završava pri 43-68 za Njemačku.

U posljednjih deset minuta obje ekipe pojačavaju obranu, posljedično zadnja četvrtina broji nizak broj poena s obje strane (10-13) i Njemačka upisuje pobjedu 53:81. Ukupno Hrvatska je imala dosta nepreciznosti u šutu za dva poena (27,27%), a Njemačka je dominirala i u obrambenim skokovima (39 u odnosu na hrvatskih 24).

Na hrvatskoj strani istaknuli su se Toni Bilić (5 asistencija) i Vigo Bart, upisavši svaki po 11 poena. Njemačku je do pobjede predvodio Ivan Karchenkov s 15 poena.

Od samog otvaranja ova je utakmica bila jednosmjerna ulica. Jednostavno, fizički su nas izdominirali odmah na početku, a mi nismo imali odgovor. Devet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, veliki broj prodora 1 na 1 i njihovih laganih koševa je usmjerilo utakmicu. Koliko god smo se kasnije pokušavali vratiti, cijela je utakmica bila pod kontrolom Njemačke koja je zasluženo pobijedila. Mi se sad spremamo za sljedeću utakmicu za koju očekujem da će biti teža jer je, po svemu sudeći, Turska i bolja reprezentacija od Njemačke. Sutra ćemo svakako pokušati odigrati bolje nego danas, iskontrolirati pogreške koje smo imali i ostaviti bolji dojam", rekao je trener hrvatskih juniora Srđan Subotić

Druga utakmica Europskog prvenstva na rasporedu je već u nedjelju u 18:00 sati, protivnik je Turska, a osim na FIBA YouTube kanalu, moći ćete ju pratiti i na programu SportKluba.