Hrvatska
Težak test za Cibonu pred dvoboj sa Zadrom

Težak test za Cibonu pred dvoboj sa Zadrom

Autor: Paulo Sarić

Može li Osijek nadomjestiti odlazak Mustapića?

U ponedjeljak nas očekuje veliki derbi hrvatske košarke u regionalnoj ligi između Cibone i Zadra za koji je zagrebački klub pripremio hvalevrijednu akciju te će kompletan prihod s utakmice donirati siromašnim građanima glinskoga kraja. No, prije toga 'Cibose' očekuje izazov u hrvatskom prvenstvu protiv KK Vrijednosnice Osijek. Slavonci su nedavno ostali bez svog najboljeg igrača Jakova Mustapića koji je preselio, ili bolje rečeno vratio se, u redove Cedevite pa Krstićeva momčad u glavni grad dolazi podosta oslabljena. Ipak, to ne znači da su Zagrepčani unaprijed upisali bodove.

- Ekipa Osijeka je ozbiljan protivnik što su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone. S druge strane mi igramo kući i sigurno da želimo doći do još jedne pobjede – rekao je u najavi sutrašnje utakmice trener Cibone Ivan Velić.

'Vukovi' u susret ulaze nakon poraza od Partizana u Beogradu i tijesne pobjede na gostovanju u Zaboku, dok su Osječani na domaćem terenu upisali pobjedu protiv Gorice i nakon toga izgubili u Pragu od USK Praha kojeg vodi naš Dino Repeša.

- Očekuje nas teška utakmica, no ako budemo koncentrirani i ako budemo igrali s energijom sve bi trebalo biti u redu – uvjeren je Dominic Gilbert.

Utakmica se igra u petak, s početkom u 18 sati u KC „Dražen Petrović“.