Hrvatska
Težak udarac uoči polufinala

Težak udarac uoči polufinala

Autor: Paulo Sarić

Ozljeda bitnog igrača remeti planove Aramisa Naglića.

Posljednjih je dana sve upućivalo na to da će KK Zadar u miru i dobrom raspoloženju dočekati subotnju utakmicu polufinala doigravanja protiv Cibone. Dalmatinci su, za razliku od svojih današnjih suparnika, imali tjedan dana odmora te su se mogli u potpunosti posvetiti velikom izazovu i posljednjoj prepeci u ostvarenju ovosezonskog cilja – plasmana u finale doigravanja prvenstva Hrvatske. No, da ne prođe sve glatko pobrinula se ozljeda ponajboljeg obrambenog igrača zadarskog sastava Mislava Brzoje. Nekadašnji je mladi reprezentativac prije dva dana nezgodno pao na treningu i ozlijedio lijevu ruku te je njegov današnji nastup pod znakom pitanja.

- U svlačionici vlada jako dobra i pozitivna atmosfera. Na domaćem smo terenu sigurno favoriti, ali to ćemo trebati pokazati i na samoj utakmici. Očekujem punu dvoranu i da na krilima naših navijača pobjedom otvorimo polufinalnu seriju – rekao je Brzoja u četvrtak nakon treninga za službene stranice kluba ne želeći špekulirati hoće li se oporaviti za subotnji derbi.

Srećom, ništa nije slomljeno, no Brzojina je lijeva ruka bolna i bandažirana te nije sigurno hoće li u 19 sati istrčati na parket Višnjika.

- Između Cibone i nas nema nikakvih tajni, dobro se poznajemo. Pokušat ćemo limitirati njihov napadački učinak, prije svega Žorića, i ako tu odradimo dobar posao vjerujem da imamo velike izglede za ulazak u finale – dodao je ponajbolji obrambeni igrač Naglićeve momčadi.

Ne treba ni govoriti da bi njegov izostanak bio velik udarac Zadru koji nakon odlaska Prestona Knowlesa ima 'samo' četiri igrača na bekovskim pozicijama. Hoće li rođeni Zagrepčanin biti spreman za utakmicu doznat ćemo u večernjim satima prilikom izlaska momčadi na teren. Do tada ćemo osluškivati vijesti iz bijelog tabora i izvještavati o raspletu situacije.