Europa i Svijet
Hrvatska
Tihomir Bujan preuzima slovačku Prievidzu

Tihomir Bujan preuzima slovačku Prievidzu

Autor: Branko Tabak

Još jedna u Europi priznati hrvatski stručnjak dobio .paralelni' posao.

Član stručnog stožera gruzijske reprezentacije, hrvatski stručnjak, Tihomir Bujan, preuzeo je klupu slovačke Prievidze, doznajemo od košarkaškog menadžera Zvonimira Ridla koji je sudjelovao u realizaciji ovog poslu.

- Ostajem pomoćnim trenerom gruzijske reprezentacije i hvatam se u koštac s klupskim izazovima u Slovačkoj. Previdza je trenutačno petoplasirana ekipa nacionalne lige i želi dohvatiti polufinale doigravanja. U petak stižem u Slovačku i preuzimam momčad. Snimit ćemo stanje i započeti s radom, kazao nam je Bujan koji će tako, neplaniano, 2019. dočekati izvan Hrvatske.

Bujan je Zagrepčanin koji je svoju igračku i trenersku karijeru započeo u Dubravi, da bi ga nakon poziva Danijela Jusupa put odveo u Zadar u kojemu živi već dugi niz godina. U tom je razdoblju izuzetno uspješno vodio Borik Puntamiku koju je iz treće lige uveo u prvu te izborio pobjede protiv renomiranih protivnika. Košarkaška se javnost i danas sjeća kako su u Jazinama padali Split, Zadar i Zagreb. Bujan je kasnije vodio i KK Zadar, da bi trenutni angažman imao u Košarkaškom savezu Gruzije.

Zanimljivo je kako Bujan kao pomoćni trener gruzijske reprezentacije stiže u zemlju u kojoj je izbornik Hrvat Ivan Rudež koji je prije mjesec dana preuzeo Karlsruhe Lionse.