Europa i Svijet
Hrvatska
Tihomir Bujan promijenio klub u Slovačkoj

Tihomir Bujan promijenio klub u Slovačkoj

Autor: Branko Tabak

Nakon Prievidze - Handlova!

Tihomir Bujan je preuzeo momčad slovačke Handlove.

Nedugo nakon što se razišao s Prievidzom koju je prošle sezone iz donjeg dijela ljestvice doveo do finala doigravanja, Bujan je dobio ponudu drugog slovačkog kluba.

Prievidza je za cilj postavila plasman među prve četiri momčadi, gotovo cijelo prvenstvo se izmjenjivala na pozicijama dva, tri i četiri, a zbog oduzimanja bod, koje ne ide na dušu igračima i struci, spustili su se na petu poziciju s omjerom 13-11. Žilina, od koje je Prievidza poražena neposredno prije raspeta koji je završio Bujanovim odlaskom ima omjer 14-10.

Iako je cilj bio ostvariv, rezultati u granici postavljenih ciljeva Bujan je morao spakirati kofere. Vrlo brzo javila se Handlova, koja je zapela na sedmom mjestu s osam pobjeda i 16 poraza.

Slovačka liga broji 9 klubova, a prvih osam ide u doigravanje. Handlova u ovom trenutku ima doigravanje, no nije daleko ni od posljednjeg mjesta. Očita je namjera vodstva kluba stabilizirati situaciju u klubu i na ljestvici.

U Slovačkoj rade i hrvatski stručnjaci Aramis Naglić i Rudolf Jugo. Naglić je s Interom na prvom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 21-4, dok se Jugo i njegov Svit nalaze na šestom mjestu s 12 pobjeda i 13 poraza.

Jugo je do 12. pobjede stigao jučer upravo u malom hrvatskom derbiju protiv Naglićevog Intera i to tricom u posljednjoj sekundi.